Шопинг треска преди Коледа. Очакванията са всеки българин да похарчи

...
Шопинг треска преди Коледа. Очакванията са всеки българин да похарчи
Коментари Харесай

Българинът ще похарчи средно между 200 и 300 лева по празниците

Шопинг тресчица преди Коледа. Очакванията са всеки българин да похарчи приблизително сред 200 и 300 лв. по празниците.
Съветът на финансистите е преди да стартираме огромното харчене, да отделим парите за сметките, които сигурно ще би трябвало да платим при започване на новата година. Оказва се, най-често некупеният подарък е за нас самите.
Да се откри място за паркиране към комерсиалните центрове през днешния ден се оказва, в случай че не невероятно, то най-малко много мъчно. Освен да купят дарове, хората идват и да отбележат последния работен ден преди Коледа, предава bTV.
И тази година мнозина са оставили пазаруването на дарове за последния миг.
Финансовите специалисти поучават да овладяваме поривите си за харчене. Ако се наложи да търсим заем – по-добре е да употребяваме кредитна си карта, вместо бързи заеми да вземем за пример. При картата, в случай че върнем парите в посочените периоди, няма да плащаме съществени лихви.
„ Съветът ми е – направете празниците такива каквито можете да си ги позволите. Подаръците – парите за тях би трябвало да са заделени и да дават отговор на вашия бюджет”, поучава финансовият анализатор Деси Николова.
И още един съвет от специалистите – през януари стоките постоянно са много понижени и подаръкът може да ви излезе доста по-евтин, в случай че го отложите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР