Шоколадът отдавна е признат за продукт, който носи щастие, а

...
Шоколадът отдавна е признат за продукт, който носи щастие, а
Коментари Харесай

Не я пропускайте: Най-лесната и вкусна шоколадова торта РЕЦЕ...

Шоколадът от дълго време е приет за артикул, който носи благополучие, а шоколадовата торта, изключително, в случай че сте я създали сами, ще ви накра да отделите хормонът на щастието в огромни количества.

Даже и да сте лаици в кухнята, тази рецепта на Найджела Лоусън от канала 24kitchen във vbox7 ще ви се стори като детска игра. Тортата не лишава доста време и е подобаваща както за Великден, по този начин и за рожден ден, имен ден или просто да си подсладите деня с нещо шоколадово.

Нужните артикули са:

50 г какао
125 мл гореща вода
150 мл зехтин
150 г тънко смлени бадеми
0.5 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
200 г захар
3 яйца от свободно отглеждани кокошки
2 ч.л. ванилов дестилат

Начин на подготвяне:

1. В кана сипете какаото и го залейте с горещата вода. Разбъркайте благодарение на тел до приемането на гладка примес. Добавете ваниловия дестилат, разбъркайте и оставете сместа да се охлади леко.

2. В купа смесете тънко смлените бадеми* със сода бикарбонат и сол. Разбъркайте. В огромна купа сипете захарта, зехтина и яйцата. Разбийте благодарение на миксер на висока скорост, до избледняване на сместа, към 3 минути.

3. Намалете скоростта на миксера и прибавете лека-полека какаовата примес. Щом сместа стане хомогенна, прибавете и сухите съставки, лека-полека.

4. Намаслете дъното и стените на форма с пружина (диаметър 23 см) и постелете хартия за печене на дъното и. Изсипете сместа за тортата и печете в авансово загрята фурна на 170 градуса 40-45 минути. По краищата тортата би трябвало да се е стегнала, а в центъра да е леко мека.

5. Оставете тортата да изстине върху решетка във формата за 10 минути. След това я извадете от формата и поръсете с тъничък пласт пудра захар.

*Може да замените смлените бадеми с 125 г брашно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР