Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна България и

...
Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна България и
Коментари Харесай

АПИ с предупреждение за пътуващите в Западна България

Шофьорите, на които им следва пътешестване в Западна България и през планинските проходи, да потеглят с коли, готови за зимни условия, предлагат от Агенцията "Пътна инфраструктура " (АПИ)

Снягвали в секторите на автомагистралите "Тракия " и "Хемус " в Софийска област, на автомагистрала "Струма " в област Перник, на прохода "Петрохан ", в областите София и Кюстендил. Троянският проход е затворен за придвижване на тежкотоварни камиони над 12 тона.

Общо 74 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, изключително по усойните места, където има причина за хлъзгавост и замръзване. При нужда в почистването ще се включат и в допълнение машини.

Необходимо е водачите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника, предизвестяват от АПИ. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР