Шофьорите на електрически коли в скандинавската страна подготвят предварително батерията

...
Шофьорите на електрически коли в скандинавската страна подготвят предварително батерията
Коментари Харесай

В Норвегия са се научили как да зареждат електромобилите си през зимата

Шофьорите на електрически коли в скандинавската страна приготвят авансово батерията преди да стартират бързо зареждане
През последните дни видяхме видеоклипове от Чикаго, показващи безкрайни опашки от електрически коли, които се пробват да получат малко заряд от станция за бързо зареждане. Това се дължи на внезапното захлаждане, което обхвана Чикаго.

Въпреки че телевизионните фрагменти, показващи десетки закъсали електрически автомобили Tesla, може би бяха малко сензационни, не може да се отхвърли, че хората трябваше да стоят на студа, до момента в който се опитваха да схванат за какво техните коли не се зареждат. Има няколко аргументи за това, само че в последна сметка всичко се свежда до липса на образование за електрическите автомобили и незадоволителна инфраструктура за зареждане.

За разлика от бензиновите или дизеловите коли, батериите в множеството електрически транспортни средства би трябвало да бъдат авансово кондиционирани, преди да одобряват бързо зареждане, изключително при доста студено време. Но Чикаго не е единственото място в света, където е студено и по улиците има електрически автомобили.

Норвегия има най-голям % на електрически автомобили в света, като съвсем всеки четвърти автомобил е изцяло електрически. Това е и една от най-студените страни в света, само че рядко, в случай че въобще, чуваме за зрелища като това, което се състоя в Чикаго преди няколко дни. Как Норвегия се оправя със зареждането на електрическите автомобили при негативни температури?

Според публикация, оповестена от New York Times, водачите на електрически автомобили в Норвегия са привикнали да загряват авансово колите си, преди да тръгнат на път при минусови температури. Ларс Годболт, консултант на Норвежката асоциация за електрически транспортни средства сподели, че инфраструктурата за зареждане е доста усъвършенствана през последните години, което води до по-малко опашки на станциите за зареждане през зимата.

Също по този начин е забавно, че по-голямата част от норвежците живеят в къщи, а не в жилища и съвсем 90% от притежателите на електрически транспортни средства имат лична домашна станция за зареждане, сподели Годболт пред New York Times. В Съединени американски щати обаче обстановката е малко по-различна.

Скорошно изследване на S&P Global Mobility сподели, че до момента в който множеството притежатели на електрически автомобили знаят, че зареждането вкъщи се смята за най-хубава процедура, единствено 51% от актуалните и някогашни притежатели на електрически автомобили, взели участие в изследването, декларират, че са конфигурирали домашно зарядно устройство, до момента в който 42% от притежателите нормално зареждат колата си на бърза социална станция.

Другата разлика сред Норвегия и Съединени американски щати се отнася до продължителността на пътуванията. В щатите не е извънредно хората да карат повече от час до работа, до момента в който междинното пътешестване в Норвегия нормално е по-малко от 30 минути. Изминатото разстояние също е по-малко от това в Съединени американски щати заради конфигурацията на пътната инфраструктура. Така че заредете колата си вкъщи, подгответе батерията преди бързо зареждане и прочетете управлението за потребителя.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР