Шофьори споделят, че тъмнината в този участък е сериозна предпоставка

...
Шофьори споделят, че тъмнината в този участък е сериозна предпоставка
Коментари Харесай

Аспаруховият мост e без осветление заради кражба на кабел

Шофьори споделят, че тъмнината в този сектор е сериозна причина за пътни произшествия

Кражба на захранващ кабел остави половината от Аспаруховия мост във Варна без осветяване, предава. Шофьори споделят, че тъмнината в този сектор е сериозна причина за пътни произшествия.

Това не е първият подобен случай. Преди година по същото време мостът още веднъж беше потопен в мрак.

Ежедневно през моста минават хиляди коли, а през тъмната част на денонощието секторът безусловно потъва в мрак.

Йордан Георгиев пътува от регион Аспарухово до центъра на града всекидневно. Преминаването рано заран обаче за него е съществено предизвикателство.

„ Доста фрапантно е, защото има и много и дупки по моста, а това значи за ПТП ”, споделя Йордан Георгиев.

Като него са и хиляди други водачи, които споделят, че секторът е евентуално рисков.

„ Стъмва се към този момент рано и когато си и с малко дете си обезпокоен, а пък даже и да не си - придвижването е задоволително натоварено ”, споделя Сияна Тодорова.

„ Не е прелестно нощно време в тъмното да се кара, тъй като има и доста безразсъдни водачи, които карат много бързо и невнимателно ”, споделя Валентин Вълков.

Оказва се, че повода половината мост да потъне в мрак е кражба на захранващ кабел.

„ Като пристигнаха сътрудниците от компанията и откриха, че липсва кабел, захранващ, което пречи за осветлението на половината мост. След като компанията откри, че има кражба се обадих и на началника на районното ръководство, той изпрати специалисти и установяваха кражба ”, изясни Ивайло Маринов, кмет на регион Аспарухово.

А сходни обири се случват постоянно. През предходната година по същото време и от същото място беше откраднат 72 метров кабел, а мостът потъна в мрачевина съвсем до Коледа.

От районното кметство са планували да сложат видеонаблюдение, само че е нужен сериозен запас.

„ Ако има видеонаблюдение, то ще помогне за разкриването на причинителите, само че то не е въпрос единствено да се постави една или две камери. Трябват доста камери на всички основни места ”, счита Ивайло Маринов.

Нямало по какъв начин и да се ограничи достъпът до кабелите.

„ Няма по какъв начин да се постави никаква ограда или заграждение, защото може да се мине отвред ”, изясни Маринов.

През предходната година крадецът на кабели беше задържан, а очакванията на локалните са и в този момент причинителят да бъде арестуван от полицията.

„ Предполагам, че ремонтът на този кабел, закупуването най-малко 500 лева ще коства. Не си заслужава кражбата и мощно се надявам да бъде хванат причинителят ”, сподели Маринов.

А кметът на региона е безапелационен, че се прави всичко допустимо осветлението по моста да бъде възобновено.

„ С компанията разговарях и те поеха ангажимент и нощес част от осветлението беше пуснато, като те сложиха нов кабел на слизането от моста към Аспарухово. Качването от Аспарухово към моста ще отнеме малко време, само че се надявам до седмица, десетина дни това да бъде оправено ”, сподели Маринов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР