Шофьори на тирове използват магнити и други средства, за да

...
Шофьори на тирове използват магнити и други средства, за да
Коментари Харесай

Потресаващи схеми! Фирми принуждават шофьори на ТИР-ове да слагат магнити, за да не почиват с дни

Шофьори на тирове употребяват магнити и други средства, с цел да манипулират тахографите на своите камиони. По този метод карат часове и дни наред без отмора. Но с риск за личния си и за живота на другите на пътя. Подставено лице кандидатства за работа като водач. И получи първите си уроци по подправяне на данни.

„ Проблемът е доста сериозен, тъй като виждаме резултата всеки ден по пътищата. На една от последните произшествия на автомагистрала „ Тракия ” беше задремал полски водач ”, заяви репортерът на NOVA Николай Василковски, който проверява по какъв начин се манипулират тахографите на камионите.

„ Категорично това не е всеобща процедура. Ние като съюз сме изрично срещу тези дейности както на водачите, по този начин и на превозвачите. Ако това е всеобща процедура, при всички положения значи, че превозвачи ще изгубят лицензите си. Контролът тук и в Европа е ориентиран към такива измами ”, коментира в студиото на „ Здравей, България ” Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

Освен глобата за лидера, която е в размер на 1500 лв., за превозвача е планувана една от най-тежките наказания. За първо нарушаване – 5000 лв., а за наново нарушаване санкцията е 8000 лв. и лишаване на лиценза ”, разясни Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

По думите му аргументите за тези нарушавания са сложни – неприятна организация и липса на личен състав.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР