Шофьори на американски фирми за таксиметрово обслужване и доставка Uber

...
Шофьори на американски фирми за таксиметрово обслужване и доставка Uber
Коментари Харесай

Шофьорите на Uber, Lyft и DoorDash в САЩ ще стачкуват на Свети Валентин

Шофьори на американски компании за таксиметрово обслужване и доставка Uber Technologies, Lyft Inc. и DoorDash ще провеждат стачки на Свети Валентин - 14 февруари, поради заплащането и други неуредици в изискванията на труд, оповестява RTTNews във вторник. Асоциацията Justice For App Workers, която включва повече от 100 хиляди водачи, възнамерява митинги по летищата.

„ Уморихме се да работим по 80 часа седмично, единствено с цел да свързваме двата края, непрестанно се тревожим за нашата сигурност и да се безпокоим, че можем да бъдем изключени с натискането на един бутон ", се споделя в изказване на асоциацията. „ В разнообразни елементи на страната - в Остин, Чикаго, Хартфорд, Маями, Нюарк, Орландо, Филаделфия, Питсбърг, Роуд Айлънд и Тампа - няма да пътуваме до или от летища на 14 февруари. "

Друга индустриална асоциация - Rideshare Drivers United, ще затвори своите приложения в сряда, с цел да стачкува против забележителните понижения на заплатите тази зима. Шофьорите от дълго време се оплакват, че арендаторите взимат прекомерно високи комисионни, оповестява RTTNews. Повечето федерални и щатски трудови закони на Съединени американски щати, които дефинират минимални заплати и възнаграждение за ексклузивен труд, не се ползват за такива служащи, защото те се смятат за самостоятелни подизпълнители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР