Шофьорът на камион зад най-смъртоносната антисемитска атака в историята на САЩ ще бъде осъден на смърт

...
Изображение: Жертвите на Бауърс - горен ред (отляво) Джойс Фиенбърг,
Коментари Харесай

Изображение: Жертвите на Бауърс - горен ред (отляво) Джойс Фиенбърг, Ричард Готфрид, Роуз Малингър, Джери Рабиновиц, Сесил Розентал и Дейвид Розентал. Долен ред (ляво-дясно), Бърнис Саймън, Силван Саймън, Дан Щайн, Мелвин Уакс и Ървинг Йънгър

Бауърс беше осъден по 63 обвинения, включително престъпления от омраза, водещи до смърт, и възпрепятстване на свободното упражняване на религията, водещи до смърт.< /p>

По време на продължилия седмици процес съдът изслуша свидетелски показания на оцелели и доказателства за антисемитизма на Бауърс - включително публикации, атакуващи евреи, направени в крайнодесен уебсайт в месеците преди атаката.

Изображение: Импровизиран мемориал пред синагогата "Дървото на живота" след смъртоносна стрелба. Снимка: AP

Бауърс превърна свещен дом за поклонение в „ловно поле“ – насочвайки жертвите си заради тяхната религия, каза прокурор на съдебните заседатели по време на процеса.

Една жена също разказа как тя беше простреляна в ръката и след това разбра, че 97-годишната й майка е била простреляна и убита до нея.

Андреа Уеднер каза на съдебните заседатели, че е докоснала тялото на майка си и е извикала „Мамо“, преди полицаите да я отведат за безопасност.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР