Шофьорът на автобуса не е изпълнил сигнал на полицаите за

...
Шофьорът на автобуса не е изпълнил сигнал на полицаите за
Коментари Харесай

Министър Демерджиев за катастрофата в Бургас: Директорът на Гранична полиция да си върви

Шофьорът на рейса не е извършил сигнал на служителите на реда за прекъсване, те са подходили към кръговото на " Трапезица ", рейсът, приближаващ от посока Созопол е връхлетял върху партулната кола, съобщи кореспондент на Burgas24.bg . В транспортното средство са пътували 47 мигранти от Сирия - мъже, дами и деца. Едно лице към този момент е арестувано с данни, че е взел участие за транспорта, търси се вторият водач, който е избягал от мястото на престъплението. 

Въпросните лица са със статут на филантропични бежанци и са сирийски жители, които са обитавали в бежанския център в Харманли.

Екип от прокурори са на мястото на местопроизшествието и организират следствие и всички нужни процесуални дейности. Назначена е автотехническа експертиза и други експертизи. Цели се максимална обективност. Оттук насетне интензивно би трябвало да взаимодействаме, като ни би трябвало и нужната обществена подкрепа за крути ограничения и справяне с мигрантската вълна, обявиха от Окръжна прокуратура Бургас. 

Според министъра на вътрешните работи главната причина за злополуката е недокрай прецизното изпълнение на функции на граничните служители на реда.

" Директорът на Гранична полиция трябваше да се оправи с мигрансткия напън. При неговото предопределение, той пое тази отговорност. Но не съумя, ето за какво желая неговата оставка, като се надявам до края на деня тя да е реалност ", уточни още той.

Министърът призна, че има места по границата, които не са механически обезпечени средства и наличната техника не работи по предопределение. Допълнително 12 дона от други елементи и сили на полицията са отпуснати, с цел да се покрие целият район и въздушното пространство.

Части от министерство на защитата ще се насочват към границата, Ще се ревизират и бежанските центрове в цялата страна и населените места за хора, които се занимават с такава действия. Тези лица или ще бъдат изправени пред закона или ще бъдат върнати по родните им места, безапелационен бе.

Ще приключим дейността им. Имаме данни, че наши чиновници са забъркани, ще бъдем безкомпромисни към тях. Няма по какъв начин мигранти да стигнат до сърцето на страната, изясни още министърът.

Автобусът е бракуван на хасковска компания е, а притежателят е задържан.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР