Шофьорът Илия Измирлиев, който бе осъден за трагедията с починалите

...
Шофьорът Илия Измирлиев, който бе осъден за трагедията с починалите
Коментари Харесай

Шофьорът, карал автобуса от трагедията край Лим, почина зад волана

Шофьорът Илия Измирлиев, който бе наказан за нещастието с умрелите деца при рухването на рейса в река Лим, ненадейно умря, до момента в който кара на пътя сред Смолян и Пампорово тази заран. 64-годишният Измирлиев е карал товарен "Фолксваген Транспортер ", благосъстоятелност на шурей му. "Сигнал на тел. 112 е подаден през днешния ден към 9 часа. Фолксвагенът е открит блъснат в мантинела на изхода на Смолян в посока Пампорово до станцията на СБА, а водачът е умрял на място. Вероятно му е прилошало и до момента в който спре буса, се е блъснал на няколко места и по-късно в мантинелата, тъй като не е сериозна злополуката, с цел да аргументи гибелта му ", сподели за  "24 часа " шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Смолян Николай Димов. 
Измирлиев е бил самичък в буса. На мястото има медицински екип, полицията прави оглед, а по-късно умрелия ще бъде превозен за аутопсия в Смолянската болница. Преди близо 13 години Измирлиев шофираше рейса от нещастието в река Лим, при която починаха 12 български деца. На злощастния 4 април 2004 година група от 34 възпитаници и 16 възрастни се прибират от екскурзия в Дубровник. При завой на планински път, водачът изгубва надзор над транспортното средство. 
Автобусът се спуска към 15 метра по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун, ситуирано сред градовете Биело поле в Черна гора и Приполие в Сърбия. Рейсът потъва за броени минути в придошлата река Лим. Повечето от пасажерите в рейса са деца от в Свищов. Спасени са 38 души, само че 12 деца намират гибелта си. За отговорен за нещастието бе приет единият от водачите - Илия Измирлиев. Съдът го осъди на 7 години отнемане от независимост, само че след обжалване присъдата му бе понижена на 4 години.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР