Шофьор със софийска регистрация побърка граничните полицаи на КПП Пода“.

...
Шофьор със софийска регистрация побърка граничните полицаи на КПП Пода“.
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Граничен полицай простреля колега при гонка на джигит

Шофьор със софийска регистрация побърка граничните служители на реда на контролно-пропусквателен пункт „ Пода “. При гонене на пункта той опустошава два служебни автомобила. За да бъде спрян, граничарите стрелят по него, само че не го улучват. Куршумът отива в тялото на сътрудник.

„ Полицейските гонки за щяло и нещяло би трябвало да спрат. Иначе ще има още убити служители на реда, като при случая с рейса с мигранти в Бургас “, предизвести пред Lupa.bg експертът по сигурността Иво Атанасов.

„ Гонки би трябвало да има единствено при тежки престъпни закононарушения като убийства, кражби или терористични актове. Вместо да се заплашва живота и здравето на почтени хора и да се нанасят материални вреди поради преследванията, е належащо да бъдат взети данните на автомобила, защото това нарушаване има административен темперамент. След установяването на притежателя на подобен автомобил се смъкват номерата му и се връчва санкция “, изясни специалистът по сигурността Иво Атанасов.

Той напомни и случая, при който грузински каналджия провокира серия от произшествия по пътя Созопол-Бургас. Той е карал близо 10 километра в насрещното придвижване, с цел да избяга от чиновници на „ Гранична полиция ”.

Около 13.02 ч. на 14 август по пътя Созопол - Бургас, в региона на “Ченгене скеле ” поражда случай с автомобил “Ауди А 6 ” със софийска регистрация. За да избегне инспекция, водачът обръща посоката си на придвижване и стартира да се движи насрещно на колите, пътуващи в посока Бургас.

“Ауди ”-то съумява да блъсне странично четири коли, като в региона на “Ченгене скеле ” позволява преден конфликт с “Нисан кубистър ” с бургаска регистрация, чийто лидер е откаран в УМБАЛ " Бургас ".

Водачът на “Ауди ”-то и неговите спътници, транспортирани, както в купето, по този начин и в багажника, са избягали в гориста околност, като по-късно са хванати от 4 екипа от граничен полицейски сектор - Бургас и бранш “Специализирани тактически дейности ” в Бургас.

Установено е, че грузинецът и транспортираните от него 12 мъже са минали незаконно границата на България и са от сирийски генезис. Задържани са в ГПУ Бургас.

Десет дни след този случай при сходна гонка починаха Атанас Градев и Йордан Илиев в Бургас. Според Иво Атанасов рейсът с 48 бежанци не е трябвало да бъде преследван, а проследен. Само по този начин ще може да се разкрие каналът за трафик на бежанци.

„ Гранична полиция трябваше да прояви действеност, да приложи СРС-та при необходимост за следене и снимане, каквито права има, и от които да се види на кого бежанците ще платят и къде ще бъдат настанени. По този метод щеше да се разкрие цялата каналджийска мрежа и да се разбере кои са забърканите служители на реда. Вместо това се стартира гонка, която приключи със гибелта на двама униформени “, напомни Атанасов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР