Шофьор на междуградски автобус по линията София-Сливен спаси живота на

...
Шофьор на междуградски автобус по линията София-Сливен спаси живота на
Коментари Харесай

Смелост: Шофьорът Билял вади езика на припаднал пътник, докато кара автобус по Тракия

Шофьор на междуградски рейс по линията София-Сливен избави живота на пасажер по време на курс от столицата към Града на Сините камъни. Инцидентът в транспортното средство на сливенската компания " Дорис " става следобяд на 25 април, сряда, на автомагистрала " Тракия ", на към 30 км край Пловдив, когато на 37-годишен пасажер му прилошава.

Човекът получава спазъм, по описа на една от пътничките, която вижда, че нещо не е наред, откакто чува необичайно хъркане. Момичето стартира да вика за помощ. Шофьорът на автобуса, 35-годишният Билял Хасанов, незабавно отбива в спешната лента, стопира и се втурва да оказва помощ.

" Момчето беше седнало в средата на рейса, легнало на една страна, закопчано с колан, не можеше да диша. Говоря му, не дава отговор. Отпусна се на цяло. Посиня, не можеше да диша очевидно. Нито диша, затворени очи, не приказва. Викам си: Край, ще стане нещо ", споделя пред Dir.bg Билял. Уплашил се и той, и останалите пасажери.

Първата му работа е да попита дали измежду пасажерите има доктор или друго здравно лице.

" Попитах някой може ли да помогне, знае ли по какъв начин. Защото, каквото и да направя, аз съм водач, не съм доктор. Никой не се обади ", продължава описа 35-годишният водач от сливенското село Новачево.

После се оказва, че в рейса е пътувал студент по медицина, който си замълчал, твърди една от пътничките. Билял не знае дали това е по този начин, или не, и все пак намира опрощение за бъдещия доктор, че не се е притекъл на помощ, с думите: " Може да е още в първи курс и да не смее ".

След като никой не се обажда, Билял взема нещата в свои ръце. Самият той споделя, че е знаел какво да прави единствено от курса на БЧК, през който минава наложително всеки водач преди да получи свидетелството за правоуправление. Пробва да отвори устата, не съумява до дъно, издърпва езика, прави масаж на сърцето, пръска мъжа с вода.

През това време пътничка звъни на тел. 112 помощ и колата за спешна помощ от Пловдив идва за 15-20 минути. Билял брои минутите до идването на колата за спешна помощ, обезпокоен да не се утежни положението на припадналия мъж. Той към този момент го е избавил от задушаване преди да дойдат медиците. Спешният екип оказва първа помощ и предлага на потърпевшия да отиде допустимо най-скоро на обзор при персоналния си доктор.

" После той се успокои. Викам му: " Добре ли си? ", той ме гледа и пита: " Какво става, нещо да Ви оказа помощ ли? " Като пристигна на себе си, той не помнеше какво се е случило ", споделя Билял. Отдъхва си, продължава пътя, а избавеният от него мъж слиза в Нова Загора. Благодари му, несъмнено, откакто схваща какво е станало с него.

С малко забавяне от графика и Билял идва в Сливен, а на слизане съвсем всички от пасажерите персонално му благодарят, че ги е докарал невредими и че се е намесил решаващо в сериозната обстановка.

Билял не споделя на никого за случая - за 4 години работа във компанията като водач сходно нещо му се случва за първи път. Премълчава си, не пуска постове във фейсбук, не счита, че е направил нещо извънредно. " Не съм от тези, които да се похвалят " - по този начин изяснява за какво не е разказал нито на шефката си, нито на сътрудниците, нито даже на майка си, която след всеки курс му звъни вечер от Новачево, с цел да знае, че се е прибрал от път жив и здрав. " За какво да я тормозя ", прибавя той.

" На който и да му се случи, всеки ще оказва помощ, колкото може. Колкото можах, помогнах ", споделя за постъпката си Билял и не счита, че е направил нещо изключително.

Когато идва в гаража на компанията, излиза наяве, че сътрудниците му към този момент знаят за случилото се. " Аз дори не знаех, че са писали в сливенската група във фейсбук ", продължава водачът. Оказва се, че една от пътничките незабавно е разказала цялата история в обществената мрежа.

" Искам да споделя с вас за един воин в моите очи, за един заслужен за почитание в моите показа човек, който не е изгубил човешкото в себе си, кадърен да изпита съчувствие и в това време да остане задоволително съответен, с цел да успее да помогне! Шофьорът на име Билял е героят в моята история, той извади езика на момчето. Един подобен миг, ме кара да се замисля над доста неща, и най-много за какво към 15 индивида не потрепнаха даже? Благодаря на дамата, която повика спешна помощ, и БРАВО за хуманната постъпка и положителното сърце на Билял! ", написа Сиси и разказва в детайли какво се е случило.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР