Шофьор на градския транспорт е уволнен, след като е позволил

...
Шофьор на градския транспорт е уволнен, след като е позволил
Коментари Харесай

Шофьорът, дал на жена без правоспособност да кара автобуса му, с абсурдно обяснение

Шофьор на градския превоз е уволнен, откакто е разрешил на млада жена да кара един от рейсовете, без да има нужната категория.Водачът на рейса Димитър Димитров, разрешил на неговото място да седне Ивайла Методиева, към този момент е уволнен от служба.„ Давам си сметка, че това е непозволено. Направил съм го умишлено. Това нещо се случва отвън маршрута – на място без хора, без придвижване, без пасажери в рейса. И е било за 20-30 метра, нищо повече. Аз съм бил компактно до нея и мога да отвръщам във всеки един миг. Това не е каране, а подкарване на рейс. Позволих го, тъй като тя има пристрастеност и обич към тази специалност “, разяснява пред Димитър Димитров.

„ Това не ми е първото сядане зад волан на рейс, няколко пъти към този момент съм сядала. И както сподели той, съм го подкарала за 20-30 метра. Много от професионалните водачи на рейсове, тролеи трамваи, локомотиви са създали първите си метри точно по този метод. Винаги е било отвън маршрута, отвън линията, наоколо до последна спирка, и то за 20-30 метра. Продавала съм билети до водача, тъй като има линии, по които няма кондуктори, има и такива, които си потеглят по-рано от работното им време. Никога не съм работила за градския превоз “, изясни Ивайла.

„ При нас постъпи информация за корист с даване на пътно транспортно средство на трето лице. Проверка сподели, че в действителност е по този начин и все още водачът е отхвърлен от работа, взети са съответни ограничения. Автобусите са нови и жителите би трябвало да бъдат удовлетворени от обслужването. Надявам се това повече да не се повтаря. Чакаме пет нови електробуса да бъдат пуснати през есента “, разяснява шефът на градския превоз в Перник Лазар Вълчев.Димитър Димитров се извини за случилото се и изясни, че съжалява, а Ивайла Методиева съобщи, че ще се запише на шофьорски курс за ръководство на рейсове.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР