Шофьор, карал в насрещното движение на автомагистрала Тракия край Пловдив,

...
Шофьор, карал в насрещното движение на автомагистрала Тракия край Пловдив,
Коментари Харесай

Пиян шофьор кара по АМ Тракия към Бургас, но в платното за София

Шофьор, карал в насрещното придвижване на автомагистрала „ Тракия ” край Пловдив, е арестуван от полицията. 

Около 8 ч. през днешния ден оперативният дежурен в бранш „ Пътна полиция ” при ОДМВР - Пловдив подал сигнал до всички автопатрули на обслужвания сектор на автомагистрала „ Тракия ” за видян автомобил, който пътува по спешната лента на платното за придвижване към София, само че в посока Бургас.

След бърза съгласуваност сред екипите и незабавна реакция от чиновници на Зонално жандармерийско ръководство автомобилът – „ Хюндай ”, бил спрян в региона на пътен възел Цалапица.

Последвала проба на 39-годишния водач, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила. Създадена е организация да му бъде взета кръвна проба за химически разбор. В обясненията си мъжът показал, че се е объркал при включване на аутобана от територията на ОДМВР - Пазарджик.

С полицейска заповед той е арестуван в РУ-Стамболийски и против него е стартирано бързо произвеждане. Допълнителна информация в осведомителната система сочи, че в интервала 2006 – 2021 година той е изтърпял 4 присъди – една за провокирана злополука с породени телесни повреди и други три за шофиране след приложимост на алкохол над 1,2 промила. За други нарушавания на ЗДвП са му връчени и 10 акта и 2 санкции с фиш.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР