Шофирайки на юг по магистралата на Кънектикът, участък от I-95,

...
Шофирайки на юг по магистралата на Кънектикът, участък от I-95,
Коментари Харесай

Как една занемарена сграда се превърна в най-зеления хотел в САЩ

Шофирайки на юг по автомагистралата на Кънектикът, сектор от I-95, който минава през крайбрежния град Ню Хейвън, е елементарно да зърнете емблематична постройка, проектирана от основополагащия проектант от средата на века Марсел Бройер. Девететажната конструкция с кубична форма и бетонна фасада е поръчана от Armstrong Rubber Co. и служи като централа на компанията от 1970 година, до момента в който не е продадена на Pirelli, друга компания за гуми, през 1988 година, споделя CNN.

До 2000 година обаче компанията е продала постройката и тя е била предопределена да бъде изравнена, с цел да направи място за търговски център. Вместо това, повече от две десетилетия по-късно, той е трансфорат в един от най-зелените хотели в Щатите.

Хотел Marcel, част от Tapestry Collection by Hilton, е хотел с нулеви излъчвания, включващ 165 стаи, конферентен център с повърхност над 9000 квадратни фута и ресторант с цялостно обслужване. През 2020 година архитектът и бизнесмен Брус Редман Бекер, шеф на Becker + Becker, закупува постройката - неговият първи хотелски план - с цел да сътвори резистентен и неповторим парцел.

Винаги съм се интересувал от това по какъв начин мога да употребявам гения си, с цел да видоизменявам здания и места по метод, който има позитивен резултат. Струваше ми се, че това е идеална опция за създаване на хотел, който е част от решението на климатичната рецесия и модел за екологична резистентност “, споделя Бекер.

Докато екстериорът на постройката ясно припомня за една отминала ера, хотелът в действителност е модел за резистентност в гостоприемството. Спечелил е платинени документи за пасивна къща и LEED (Лидерство в енергийния и екологичен дизайн). Вместо изкопаеми горива, постройката работи със 100% възобновима електрическа енергия за осветяване, отопление, климатизация и топла вода, оползотворявайки силата с над 1000 слънчеви панела на покрива и навесите за паркиране.

Самата постройка е „ рециклирана “ – повторното потребление на съществуваща конструкция, вместо построяването на нещо ново, единствено по себе си е берекет, като се има поради, че новото строителство съставлява подобен голям дял от световните излъчвания на парникови газове.

Но до момента в който екстериорът остава недокоснат, Бекер и неговият екип премислят интериора посредством Power over Ethernet (PoE) осветяване - нова технология за ниско напрежение, която употребява по-малко сила от обичайното окабеляване, което понижава потреблението на сила за осветяване на постройката с повече от 30%. Екипът конфигурира и прозорци с троен стъклопакет, които понижават топлинните загуби. Освен че са по-екологични, те са и по-икономични.

Нашите оперативни разноски са доста по-ниски от тези на множеството хотели в Ню Хейвън “, споделя Бакер.

Докато премисля истинската постройка на Armstrong Rubber Company по по-устойчив метод, архитектът също по този начин се стреми да отбрани нейната историческа целокупност. Структурата е добавена към Държавния и Националния указател на историческите места, надлежно през 2020 година и 2021 година, което провокира непоколебим обзор от Службата за национални паркове и Държавната работа за предпазване на исторически обекти по време на процеса на възобновяване.

Becker + Becker работи дружно с основаната в Бруклин компания за интериори Dutch East Design, с цел да подсигурява, че забележителните дизайнерски детайли на истинската постройка ще продължат да живеят. Вътрешните стълбища, проектирани от Марсел Бройер, да вземем за пример, бяха възобновени благодарение на завършени от дъски бетонни стени, махагонови парапети и трапецовидни стълбищни стъпала.

Тези красиви стълби са архитектурно знамение и са сходни на тези, които Бройер е проектирал за истинския музей на Уитни на Медисън Авеню в Манхатън “, отбелязва Бекер.

Някои материали от истинския интериор също са употребявани по преназначение, в това число гранитни павета от фоайето, осветителни тела, които са реставрирани и модифицирани, с цел да употребяват по-енергийно дейно осветяване и реставрирани стени с дървена ламперия в девет стаи и жилища, които в миналото са били офиси на Armstrong Rubber Company.

Съпругата и сътрудник на Бекер, Кремер Симс Бекер, курира сбирката от творби на изкуството,

която, сходно на архитектурата, отразява уговорката както към устойчивостта, по този начин и към дизайна, въодушевен от Баухаус “, прибавя той.

Всяка кралска стая има истинска ръчно направена текстилна окачена стена от бруклинската художничка Кори Ема Сиглер, направена от образци от тъкани, които другояче биха се озовали на сметището.

В допълнение към изкуството на хотела са изложени голям брой други детайли и улеснения, ориентирани към стабилно развиване, като да вземем за пример локалните ястия, сервирани в ресторанта на хотела. Или BLDG - лакомствата за кучета, които личният състав прави с модифицирани кухненски боклуци за косматите, четириноги посетители. Също по този начин станции за зареждане на електрически транспортни средства и за разходка на гостите из града, а и шатъл от 2016 година, захранван от акумулатори.

Но като се изключи че е устойчива постройка и страхотна дестинация за феновете на архитектурата и хората, които желаят да отседнат на място с богата предистория, поразителният хотел има по-големи последствия за промишлеността на хотелиерството.

Като част от сбирката Tapestry на Hilton, хотел Marcel е образец за тактиката на международната хотелска марка Travel with Purpose, която има за цел „ придвижване на виновното пътешестване и туризъм в международен мащаб “.

Наследството на Hotel Marcel се простира надалеч оттатък неговите LEED Platinum или Passive House сертифицирани награди в промишлеността. Това е апел за промяна на цялата промишленост “, заключи Бекер.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР