Шиши не дава!, а Рашков?, коментира в социалните мрежи разследващият

...
Шиши не дава!, а Рашков?, коментира в социалните мрежи разследващият
Коментари Харесай

Атанас Чобанов със сигнал до МВР: Докато ДС командори в МВР, Шиши може да е спокоен

" Шиши не дава!, а Рашков? ", разяснява в обществените мрежи проверяващият публицист Атанас Чобанов.

Той показа, че е изпратил сигнал до Министерство на вътрешните работи, обвързван с пребиваването на Делян Пеевски в Обединените арабски емирства, което беше разкрито от Досиетата “Пандора”. Според Чобанов документите демонстрират, че Пеевски не е живял в България от 26 май 2017 до 26 май 2019 година, като по този метод не би трябвало да има право да вземе присъединяване в изборите за евродепутати същата година.

“Може да се направи извод, че с тази декларация е доказана лъжа пред орган на властта, действие наказуемо по Чл. 313 от Наказателен кодекс. Желая Министерство на вътрешните работи да извърши инспекция на тези данни, в границите на която да бъде даден отговор и на следните основни въпроси:

- възобновено ли е разрешението за престояване на господин Делян Пеевски в Обединените Арабски Емирства след 21/06/2018 година?

- по данни от Граничен контролно-пропусквателен пункт какъв брой дни е обитавал господин Делян Пеевски в България в двугодишния интервал преди европейските избори през 2019 година?”, написа до Министерство на вътрешните работи Чобанов.

Отговорът получава от началника на кабинета на вътрешния министър Стоян Иванов.

Министерство на вътрешните работи показва, че е направена инспекция от ГДНП и са изяснени част от изложените данни, само че не се прецизира дали ще има някакви дейности.

Според вътрешното министерство желаната информация съдържа персонални данни, заради което не може да бъде предоставена.

" Докато Държавна сигурност командори в Министерство на вътрешните работи, Шиши може да е спокоен. Никой няма да го пипне с пръст! А вие продължавайте да се прехласвате на шоуто на Рашков! ", написа в обществените мрежи журналистът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР