Широко разпространеният спад в цените на жилищата в световен мащаб,

...
Широко разпространеният спад в цените на жилищата в световен мащаб,
Коментари Харесай

Цените на жилищата в световен мащаб се възстановяват, докато икономистите прогнозират повратна точка

Широко публикуваният спад в цените на жилищата в международен мащаб, който засегна развитите стопански системи, значително е липсващ, съгласно разбор на Financial Times на данни на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, което кара икономистите да предвиждат, че най-дълбокият спад на парцелите за едно десетилетие доближи повратна точка.

В 37-те индустриализирани страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз номиналните цени на жилищата са нарастнали с 2,1% през третото тримесечие на 2023 година спрямо предходните три месеца, по отношение на съвсем застоялост първоначално от предходната година.

Само към една трета от тези страни регистрират спад на тримесечие през последния интервал, спад от повече от половината при започване на годината, съгласно разбора на FT.

„ Последните данни демонстрират, че спадовете на цените на жилищата към този момент са достигнали дъното в множеството страни “, сподели Андрю Уишарт, старши икономист на парцелите в Capital Economics. „ Мисля, че имахме корекцията на цените на жилищата, която ще получим. “

Цените на жилищата претърпяха удар в края...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР