Широко прокламираните преговори за съставянето на нов кабинет вече започнаха.

...
Широко прокламираните преговори за съставянето на нов кабинет вече започнаха.
Коментари Харесай

Георги Марков пред ПИК: Правителството на Киро Канадеца ще падне, като това на Луканов

Широко прокламираните договаряния за съставянето на нов кабинет към този момент започнаха. Какъв резултат ще дадат следва да разберем.

Предстои да разберем и какъв брой време ще е животът на новото държавно управление и на новото 47-о Народно заседание.

По тези значими тематики, организация ПИК потърси за коментар един от най-хубавите анализатори Георги Марков. С него беседва Ивайло Атанасов:

- Г-н Марков, по какъв начин ще коментирате резултата от президентския избор?

- Аз направих моя коментар на 14 август, като показах, че единствено политик, и то президентът Стоянов, би могъл да победи Радев. Дадох три стоманени аргумента, нетърпящи несъгласие. Никой не пое моята самодейност и още тогава бях наясно, че Радев ще завоюва втори мандат.
свързани новини73774на 24.11.2021102160на 20.11.2021
- Вие предрекохте изборите до дупка и че партиите ще слязат под 1 млн. гласа. Познахте. Вчера по БНР казахте, че България е в политическа кома. Изборите не взеха решение ли политическата рецесия у нас?

- Изборите и за парламент, и за президент, не взеха решение, а задълбочиха политическата рецесия у нас. България е в политическа кома и това е реалност.

В изборите за Народно заседание не участваха две трети от българските гласоподаватели. Това е тежък удар по българската политическа система. Негласувалите станаха най-голямата партия с квалифицирано болшинство.

Смаяхме света с обстоятелството, че в границите на 8 месеца, гласувахме три пъти - забележи!, за трима разнообразни спечелили. Циркът стана цялостен, откакто спечелилият при второто гласоподаване - " Шоуто на Слави ", при третото отиде едвам на четвърто място, а победител стана Киро от Канада. Не споделям неговата партия, тъй като партия няма, а неговият електронен план, направен от мозъчния концерн на Сорос, отпред с Гералд Кнаус, и със съдействието на нашите американски другари от Демократическата партия отпред с госпожа Мустафа.
свързани новини122506на 19.11.2021
Румен Радев беше определен за втори мандат с извънредно невисок брой гласоподаватели, още веднъж при извънредно ниска изборна интензивност. Отново се оказа, че две трети от гласоподавателите не отидоха до урните. Очевидно в България към този момент има устойчива маса негласуващи гласоподаватели. За по-младите читатели на ПИК неща да кажем, че на балотажа Радев и неговият политически конкурент проф. Герджиков, общо двамата, взеха по-малко гласове от успеха на Петър Стоянов в края на 90-те години и с половин милион по-малко двамата общо от доктор Желев.

Двете съществени институции в България - парламент и президент, са в тежка институционална непълнота, тъй като те се употребяват с извънредно ниска социална поддръжка, което е пагубно за една страна, която се намира в филантропична рецесия.

Ти загатна, че съм познал за партиите. Наистина е по този начин. Не може да се приказва съществено за някакъв победител на този избор, в случай че първата политическа мощ не може да доближи до 700 000 гласа. България е в тежка партийна рецесия.

Голям проблем с президентската институция съществува. Поведението на Радев, изключително през последната година и половина, изключва той да се върне в облеклата на държавен глава, който поне, да може да бъде президент на всички. Радев ще си остане президент единствено на тези 1,5 млн., които гласоподаваха за него.

- Анализатори заговориха, че в България се е направило нещо като генерационен прелом, че идвала нова генерация политици и с това българският преход е завършил.

- Няма някакъв генерационен прелом, а има Майдан, вид Сорос, който тече и в доста други страни в Европа и който стана факт след успеха на Байдън в Америка.

Нека да забележим истината в очите. Още с успеха на Байдън, която стана посредством пощата и умряли гласоподаватели, Хилъри Клинтън, която е представител на радикалната левица в Америка, сподели, че симпатизантите на Тръмп би трябвало да бъдат репресирани. Оттам се развихриха странни събития, като свалянето на паметниците на военачалник Лий, на Томас Джеферсън, на Линкълн и така нататък

Неолибералите в Европа незабавно се заразиха от тази концепция и тъй като те преобладават във всички европейски столици без Мадрид, започнаха репресии против неуместни политически съперници. Във Франция беше наказан президентът Саркози заради смешни обвинявания за корист с предизборни средства.

В Италия, след Берлускони, на непрекъснат правосъден тормоз поради мигрантите, е подложен Салвини.

В Австрия Себастиан Курц, беше приготвен от розово-червената прокуратура във Виена и му беше свален депутатския имунитет.

В Германия, Комисия по отбрана на конституцията, сложи под контрол партията " Алтернатива за Германия " и тя все пак съумя да завоюва изборите в Източна Германия.

При Полша и Унгария въпросът е по-особен. Много се веселя и благодаря на организация ПИК, че излъчи онлайн шествието в отбрана на Виктор Орбан, с цел да се видят мащабите му и да се види, че в България е смешно да се приказва за митинги от предходната година, когато те бяха от едвам няколко хиляди. По тази причина се вижда, че в Полша и Унгария мъчно може да стане Майдан по украински модел и поради това влезе в деяние съдът в Люксембург.

Да си дойдем на България. В България Сорос хвърли големи пари и станахме страната, която има най-вече соросоидни организации на глава от популацията. Луканов докара Сорос, Костов му даде медал " Стара планина " и най-после НПО-ата на Сорос превзеха доста сфери от обществото и се намърдаха в правосъдната власт. В своето изказване за Триморието президентът Байдън уточни лицето Кирчо Петков като индивида на новата американска администрация, която се спонсорира от Сорос. Той смени Христо Иванов по простата причина, че има по-голям сексапил. При него се яви казусът с двойното поданство и той се оказа един извършител на Конституцията. Така че Кирил е план на Сорос.

- Добре, сега текат договаряния за сформиране на държавно управление. Следите ли ги, по какъв начин виждате опцията такова да бъде формирано?

- Вероятно такова държавно управление ще бъде основано. Това демонстрира аритметичният общ брой на четирите партии. То обаче няма да ръководи България и ще свърши по същия метод, както държавното управление на Андрей Луканов. Служебното държавно управление на Радев тотално изтърва работата, а това новото, напълно ще я изтърве.

Аз нададох едно ухо, с цел да чуя какво приказват за правосъдната система и останах изумен. Никога не съм чувал по-абсурдни и некомпетентни извършения за правосъдна промяна. Един човек, не знам по какъв начин се споделя, изтърси, че основният прокурор трябвало да си избира от 144 депутата по предложение на министъра на правораздаването. То може и да се избере от 121, само че целият въпрос е, че за това би трябвало смяна в Конституцията, за което се изисква квалифицирано болшинство, и то забележи - не на нормално, а на Велико Народно заседание. Е, по какъв начин ще се свика Велико Народно заседание от това нормално, като то няма две трети, с цел да го направи?

Една жена, на тези сякаш експертни диалози, изтърси, че мандатът на основния прокурор би трябвало да се понижи на 5 години. Защо на 5 години? То може и на 3 години, на 5 месеца... За да стане това, би трябвало да се случи посредством Велико Народно заседание и промени в Конституцията. Решение №3 от 2003 година на Конституционен съд, което съм подписал, е ясно.

Едно девойче, което минавало за най-хубавите адвокати към Киро Канадеца, то пък, сподели, че би трябвало да премахнем основния прокурор. Слава Богу, не физически, а да се отстрани правната фигура на основния прокурор. Къде е видяло момичето страна в Европа без основен прокурор?

Накрая пък Кирчо, който ще ни става министър председател, напряко прикани основния прокурор да си отпътува, с цел да не се занимават с него. Този човек с това си изказване сподели, че не става за политик. Как бе, моето момче, по какъв начин ще казваш на основния прокурор да си върви? По-вероятно е той да се занимае с теб, тъй като си подписал декларация с погрешно наличие... Как е допустимо той да не знае, че България е страна с класическо разделяне на управляващите и изпълнителната власт няма никакви преимущества във връзка с правосъдната, като изключим събитието, че Конституцията, е сложила отпред на Висш съдебен съвет, правосъдният министър, само че без право на глас.

Наистина в България се направи опит да се извърши неолиберален соросоиден прелом и това го демонстрират черно на бяло изявленията, че в нашия парламент, единствено в групата на Кирчо, има над 40 депутати, които са минали под една или друга форма през " Америка за България ". Ако организация ПИК се постарае и види всяка биография на всеки народен представител по настрана, ще стане ясно, че депутатите на Сорос са десетки и десетки... Това е Народното събрание на Сорос.

- Вие твърдите, че Румен Радев не е съветски, а американски план.

- Като какъв план е почнал и какъв план е в този момент, се вижда най-ясно от изнесените неотдавна в медиите публични документи. Г-жа дипломат Нанси Макълдауни показва в категорично писмо до американските си началници, че Румен Радев е военната звезда в България и това става преди 12 години. Има и още доста документи по този случай.

Днес обаче госпожа Нанси не е пенсионерка, а извънредно значима фигура в администрацията на Съединени американски щати, която дава отговор за военната и национална сигурност и е консултант на на процедура президента на Съединени американски щати Камала Харис.

Аз смятам, че американците заложиха на собствен човек, боен, за държавен глава и какво той приказва за Майдана в Украйна и чий е Крим, няма изключително значение. Той е тяхно доверено лице. Иначе по душа Радев може да си е русофил. Не го знам.

- Вие обаче пропускате, че Кирил Петков е доста добър икономист и има копнеж да притегля вложения в България. Няма ли по този метод да излезем от тази икономическа рецесия?

- Всички приказки на Кирил Петков за привличане на вложения са смайващи! Първо, той сподели, че ще привличаме вложения посредством " Прозрачност без граници ". Те щели да дават документи за благонадеждност на тази или онази община. Боже Господи! В коя страна от някогашния соцлагер, са привлечени вложения посредством организациите на Сорос? Да не би в Унгария, БМВ, " Ауди ", " Мерцедес ", " Сузуки ", а в този момент и " Еърбъс ", да са пристигнали посредством такива документи на Сорос?

След това Канадеца сподели, че нашите търговски представители ще са тези, които ще играят значима роля при привличане на вложения, което също е смешно. Накрая пък сподели, че ще това ще стане посредством живеещите в чужбина българи. Навярно има поради тези, които слушат чалгата на Слави...

Никакви вложения няма да дойдат по простата причина, че сме вкарани в избори до дупка, намираме се в необикновен политически безпорядък и излизане скоро от тази политическа рецесия няма да има, заради извънредно слабите партии и неналичието на народен лидер. Инвеститорите гледат на първо място политическата непоклатимост и стабилната правосъдна власт, до момента в който в България, тя е подложена на пушечен огън.

Много близка ще е новата зима - тази, която се задава, като зимата на Луканов. Тогава хората умираха по опашките, в този момент умират в реанимациите. Тогава имаше взрив на цените и починалият Митко Попов, извика: " За Бога, братя, не купувайте! “. Сега май отново отиваме натам. Аз мисля, че новото държавно управление, което ще бъде формирано, няма да може да се оправи и то ще бъде свалено от тези две трети, които не гласоподаваха.

- Защо президентът Румен Радев бави свикването на Народното събрание?

- Президентът е в конституционния си период. Срокът за привикване е едномесечен. Той би трябвало да го свика бързо, тъй като договарянията за сформиране на държавното управление, могат да вървят паралелно с действието на новия парламент.

Румен Радев няма интерес от привикване на Народното събрание, с цел да няма парламентарен надзор върху Бойко Рашков за издевателствата, които направи.

Българският парламент би трябвало да се опита да излъчи държавно управление до 16 и 17 декември, когато ще е съвещанието, последно за годината, на Съвета на Европейски Съюз. Добре е там да отиде излъчен от Народното събрание министър-председател, а не да върви президентът.

Но дали ще отиде единият или другият, българския парламент би трябвало да излезе с декларация по така наречен Македонски въпрос. Случиха се две прекомерно значими неща, по които Народното събрание, не може да не реагира. Първото е изказването на Зоран Заев сред двата тура на изборите за кмет на Скопие, в което то сподели, че в случай че бъде определена бугарката Данела Арсовска, това ще е национална измяна. България не може да не реагира на такова нахално изказване. Значи за премиера на Македония, бугарин или бугарка, е просто нарицателно и води до национално изменничество. Оказа се, че Данела Арсовска не е имала българско поданство. Има една Даниела Арсовска, която е с българско поданство.

Второ - България беше подложена на обществен позорен напън да бърза с приемането на Македония в Европейски Съюз. Българският парламент би трябвало да даде отпор.

Ние ги признахме първи, и то в отсъствието на министър-председателя и външния министър, единствено и единствено да сме първи. След това президентът Желев издейства посредством Борис Елцин и Русия да ги признае, а Бойко ги вкара в НАТО. Какво повече да създадем?

Холандският министър председател Марк Рюте пък имаше безсрамието, един ден преди локалните избори в Македония, че България го нервира. България е умна страна, с богата просвета и не може да бъде дразнител на никой от европейските водачи, единствено тъй като не харесва нашата външна политика. Ние българите би трябвало да се дразним от това, което става в Холандия и да желаяме сметка от ергена колоездач Рюте, за какво преди два-три дни в Холандия стреляха по мирни стачкуващи.

Народното събрание, което няма да има дълъг живот, би трябвало да направи един доста прецизен разбор на изборното законодателство. Не може повече да се кара с тази изборна система и с тези машини, тъй като ние ще бъдем изправени скоро пред опция и за протест на вота. Хората просто ще бойкотират, като няма да отидат да гласоподават или ще вземат тояги и ще изпочупят машините. Косьо Мишев е прав, че машинното гласоподаване лиши доста жители от правото им на глас.

- Значи вие не считате, че преходът е завършил с избирането на Кирил Петков?

- Аз освен не мисля, че преходът в България е завършил, само че мисля, че той се провали. Има безспорен декаданс. Най-ясният образец за това е лицето Бойко Рашков. Рашков е синоним на комунистическа номенклатура, комунист-фанатик, който с всичките си дейности сподели, че България се върна обратно и то не отпреди 10 ноември, а отпреди 9 септември 1944 година Та Рашков ни назова някогашни хора! Позволи си да нахлуе в Софийския университет! Като министър на президента, той нахлу в университета, чиито ректор е съперникът на президента. Той приказва небивалици и неповторими дивотии, като тази, че някогашният вътрешен министър Христо Терзийски, ще докара 15 000 македонци да гласоподават в България.

Бойко Рашков е този, който 1990 година, когато излезе записът на Евгений Михайлов, че Петър Младенов вика танковете и лъже, че споделил да пристигна Станко, той, като следовател, прави всичко допустимо да прикрие истината. Тогава той крещи за тези, които на 14 декември 1989 година бяхме на площада, че сме копелета и си разрешава да хвърля свещения вестник " Демокрация ", на който аз подарих персоналната си адвокатска пишеща машина " Континентал ".

За да се види какъв декаданс има, дано забележим преди тъкмо 30 години, кои са министрите на вътрешните работи. Кабинетът " Попов " предава властта на кабинета " Филип Димитров " и министърът на вътрешните работи от кабинета " Попов " е Христо Данов, а този в кабинета на Филип Димитров - Йордан Соколов. Виждаш ли разликата? Двама блестящи адвокати с извънредно положително име, безпартийни, аристократи, софиянци, с тях започнахме смяната и неслучайно Христо Данов стана ръководител на Конституционен съд, а Соколов - ръководител на Народното събрание. Оттам ние 32 година по-късно се върнахме на следователя Рашков, който по времето на Възродителния развой не повдига обвинявания, не повдига обвинявания и за безсрамното криене на Чернобил от обществото. Ние, елементарните безпартийни, лапахме репички и лук от пазара Римската стена, задачите радиоактивни, до момента в който другарите си похапваха специфична храна в стола на хотел " Рила ".

Българският преход беше побългарен и занапред ще има полемики дали въобще се състоя, като се има поради, че България стана парадайс за синовете, внуците, снахите, на някогашната комунистическа номенклатура. 75 година България се ръководи от едни и същи семейства - нещо, което стана невероятно в Полша, Чехия и Унгария.

- Вие, както говорите, излиза, че изборите са били неконституционни и оскъдни, бяха опорочени?

- Да! Аз настоявам, че изборите бяха опорочени още преди да се бяха състояли. Действията на Рашков и на служебното държавно управление на Радев, попречиха да се образува свободно политическата воля на жителите, което е тяхно право и то неотменимо. Беше нарушен и член 38 от Конституцията - жителите бяха принуждавани да дават пояснения за своите политически пристрастия, а такова нещо беше осъществено от полицаите на Рашков.

Бяха отвличани кметове, общински съветници, хора бяха карани да подписват заявления, че няма да вземат участие в изборите.

Аз съм задължен да кажа, че изборите бяха опорочени, че те са неконституционни, пък който желае да сезира Конституционен съд. Друга тематика е, че този Конституционен съд, в този си състав, няма да касира изборите.

Между другото очаквам с неспокойствие ЦИК да излезе със известие какъв е резултатът при преброяването на контролните разписки. Конституционен съд постанови със 7:5 едно ужасяващо решение, допускайки машинното гласоподаване, само че Конституционен съд споделя, че нашият случай е друг от този в Германия, тъй като има контролни разписки като меродавност и почтеност на вота. Айде в този момент да забележим дали има сходство сред резултатът от машините и контролните разписки. Такова известие няма още за изборите през юли.

- Кажете две думи, тъй като вие от 2015 година предупреждавахте и познахте, че Ангела Меркел, ще се сгромоляса и в този момент в Германия ще има ново държавно управление.

- Да, Меркел се сгромоляса и сгромоляса партията си. За 16 година тя я направи от християн-демократическа, неолиберална и социалдемократическа, заради което отиде на комичния резултат от 24%.

Сега в Германия ще има тройна коалиция за първи път в историята и в тази коалиция ХДС няма да взе участие и за смут на християн-демократите, зелените ще бъде във властта. Още занапред могат да се подготвят немците, колкото и да са богати, да студуват и тракат със зъби тази зима, тъй като няма да им доближава електрическата енергия.

Хелмут Кол и Кондард Аденауер са се обърнали в гроба от това, че зелени любеници, ще разсипят Германия, а оттова и Европейски Съюз. Първите изказвания на новите ръководещи са Европа още веднъж да стане Европа на европейските съединени щати и европарламентът да е водещ в европейската политика - нещо, което към този момент практиката сподели, че той нищо не може да направи, с изключение на да се занимава с идиотщината трети пол, толериране на мигрантите и македонско малцинство в България.

Тежки дни за Германия и тежки дни за Европа, това е моята прогноза. Колкото до партията на Меркел, за първи път в нейната история, ще има директен избор на ръководител. Вероятно това ще бъде Фридрих Мерц.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР