Шипка е капитал от историческо достойнство, който хиляди доблестни мъже

...
Шипка е капитал от историческо достойнство, който хиляди доблестни мъже
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: ​Шипка е капитал от историческо достойнство

Шипка е капитал от историческо достолепие, който хиляди доблестни мъже ни завещаха, и който ние не трябва да подменяме. Това сподели президентът Румен Радев на връх Шипка по време на тържествата във връзка 140-годишнината от освобождението на България от турско иго.

 © Българска телеграфна агенция
" Събрали сме се през днешния ден на този див, всеизвестен връх, да се преклоним пред героите на българската независимост и да почетем нашето общо минало, съобщи президентът и добави, че под снега в пръстта на Св. Никола, Околчица, Орлово гнездо и в близките редути, лежат доста кости. По думите му след 140 години мъчно някой ще каже кои от тези кости са български и кои съветски. Според него точно с тези кости е съградено скелето българската независимост, както и на съветската и българска бойна популярност.

Президентът Радев благодари на българския патриарх Неофит и на съветския патриарх Кирил за съслужението, мъдрите думи, признателността и благодарността, както и за християнския дух, който осмисля свободата и възвисява индивида. " Християнският дух, в който саможертвата е път към свободата, така както хекатомбата на Шипка отвори вратите на нашето национално избавление ", добави Румен Радев.
 Героизмът на историческия връх Шипка Героизмът на историческия връх Шипка
Честит 3-ти март! 140 години Свободна България! Със саможертвата си българските опълченци и съветските, румънските и финландските бойци извоюваха право...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР