Шейх Хасина е готова да удължи своето две десетилетно управление

...
Шейх Хасина е готова да удължи своето две десетилетно управление
Коментари Харесай

Шейх Хасина е избрана за пети мандат като премиер след изборите в Бангладеш

Шейх Хасина е подготвена да удължи своето две десетилетно ръководство над Бангладеш, откакто репресиите против нейните противници оставиха резултата от изборите в неделя съвсем обезпечен и подчертаха геополитическия раздор сред Съединени американски щати и възходящите азиатски сили.

Партията на премиера Awami League влезе в гласуването на практика безспорна, откакто управляващите арестуваха хиляди членове на главната опозиционна националистическа партия на Бангладеш в седмиците преди изборите в страна от 170 млн.

BNP бойкотира вота, оставяйки сбирка от малко известни партии и самостоятелни претенденти — доста от които наподобява се кандидатират с поддръжката на Awami League — на тяхно място.

Дори в случай че Шейх Хасина – най-дълго задържалата се жена водач в света, управлявала Бангладеш сред 1996-2001 година и още веднъж от 2009 година – се върне на власт, анализатори споделят, че нейното държавно управление ще откри за предизвикателство да убеди мнозина вкъщи и в чужбина в своята легитимност.

„ За който и [хората]...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР