Шествието на протестиращите тръгна от сградата на КЕВР и завърши

...
Шествието на протестиращите тръгна от сградата на КЕВР и завърши
Коментари Харесай

Калоян Паргов към работещите в „Топлофикация София”: Заслужавате достойно заплащане и социални придобивки

Шествието на протестиращите потегли от постройката на КЕВР и приключи пред Министерство на енергетиката.

След къс диалог с министъра на енергетиката Паргов съобщи, че чака след Великденските празници да се състои среща с всички виновни институции за положението на „ Топлофикация София ", в това число кмета на София Йорданка Фандъкова и ръководителя на СОС Георги Георгиев.

„ Най-лесно е, когато не доближават средства, да отрежеш заплатите и обществените придобивки на личния състав. Но е значимо е да съхраниш хората, експертите, които към този момент са ъгъл в България. Имам поради топлоенергетиците, които дават добавената стойност на сдружението ", съобщи Калоян Паргов пред протестиращите.

По думите му всички, които работят в " Топлофикация София " са български жители и имат право да живеят обикновено и почтено. Затова заплатите на работещите би трябвало да бъдат заслужено обезщетени за инфлацията, която изяжда приходите и понижава опцията за ползване.

Паргов уточни и решенията на проблемите: „ Незабавно пускане на конкурс за избиране на нови управителни органи – Надзорен и Управителен съвет, тъй като договорите на актуалните са изтекли още през декември предходната година. Второ – бързо завършване на процеса по въвеждане на външен мениджмънт, обвързван с консултантския контракт с американската компания „ Блек енд Вийч " с оглед финансово и софтуерно стабилизиране на „ Топлофикация София ". Трето – оптимизация на управителния и административния личен състав на сдружението, поради високо раздутия административен щат, което лишава огромен запас на сдружението, изключително в настоящето му тежко положение ".

„ Дружеството има потребност от тактика за развиване в идващите 30 години – нещо, което липсва сега, а е витално значимо, както за предприятието, по този начин и за ползвателите му – софиянци ", безапелационен е Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР