Шествие за правата на жените ще се проведе на 8

...
Шествие за правата на жените ще се проведе на 8
Коментари Харесай

Шествие за правата на жените на 8 март в Пловдив

Шествие за правата на дамите ще се организира на 8 март в Пловдив. То ще стартира в 18:00 ч. пред постройката на Районния съд в града, след което ще премине през пешеходната зона на Центъра и ще приключи пред Централна поща.

Организатори са доброволци от Пловдив и региона, които предходната година организираха митинга против насилието над дами на 25 ноември - „ Нито една повече! “. Те припомнят, че 8 март е ден, който към този момент над 100 години сплотява феминистки придвижвания от целия свят в настояването за заслужен живот и почтени условия на труд за всички дами. Много от тези придвижвания в историята са представлявали и едни от най-силните гласове срещу военните дейности, колониализма, неравенствата и родовото принуждение над уязвими, беззащитни хора като дами, деца, мигранти и малцинства през 20 и 21 век.

Организаторите упорстват загарантиране на човешките правана всички дами без значение от тяхната раса, етнос, вяра, националност, полова ориентировка и стопански статус. Те желаят същополитическо овластяване на женитечрез реализиране на равно посланичество в ръководството и вземането на решения на локално, национално и интернационално равнище.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР