Шествие от сградата на Община Перник до Двореца на културата

...
Шествие от сградата на Община Перник до Двореца на културата
Коментари Харесай

Фестивалът „Сурва” в Перник бе открит с грандиозен спектакъл

Шествие от постройката на Община Перник до Двореца на културата и величествен театър под мотото " Завръщането " сложиха началото на 29-ия Международен фестивал на маскарадните игри „ Сурва ” в Перник. 

 Сурва Георги Димитров

Очакват се над 10 хиляди участници , измежду които и 15 задгранични маскарадни групи, да бъдат посетители на събитието, което ще продължи до неделя. 

На откриването на фестивала участваха президентът Румен Радев, министри, народни представители, президентът на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ) Ларс Алгел, посланици и други
 

 Сурва Георги Димитров

 Сурва Георги Димитров

Международният фестивал на маскарадните игри " Сурва " в Перник е с над 57-годишна история и е най-големият маскараден конгрес на Балканите . Той се провежда от Община Перник от 1966 година, а през 2015 година празникът " Сурова " е включен в Представителния лист на ЮНЕСКО на нематериалното културно завещание на човечеството.

Държавният глава насочи одобрение към жителите на Перник и гостите на града, в което сподели, че " Сурва " не е единствено въодушевление и дух, само че и необикновен мост, свързващ народите.

 Сурва Георги Димитров

В словото си за откриването на Международния фестивал " Сурва " кметът на града Станислав Владимиров сподели, че зад страховитите маски се крият усмивките на перничани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР