Шестте точки на протестиращите миньори и енергетици са напълно изпълними.

...
Шестте точки на протестиращите миньори и енергетици са напълно изпълними.
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ Брикел: Исканията на миньорите са напълно изпълними

Шестте точки на протестиращите миньори и енергетици са изцяло изпълними . Това съобщи в ефира на БиТиВи шефът на Топлоелектрическа централа " Брике " Янилин Павлов.

Той акцентира, че властта е дала обещание на миньорите настояванията им да бъдат заложени в, само че това по този начин и не се е случило. Написаха се едни проекти на коляно, разгласиха се и се пратиха в Брюксел, разясни Павлов.

Директорът на " Брикел " посочи, че енергийните сдружения и въглищните централи внасят годишно в държавната хазна над 1,5 милиарда лв..

Павлов бе безапелационен, че без енергетика не можем. Според него териториалните проекти за обективен преход не оферират опция. По думите му работните места на енергетиците ще бъдат закрити. Той добави, че в проектите, до която ръководещите уверяваха, че миньорите ще продължат да работят.

Янилин Павлов недоумява за какво България съумя да контракти дерогация за съветски нефт, а не може да предоговри ПВУ? Той посочи, че страната ни не е подготвена за енергийния преход. Недопустимо е да затворим всичко, добави той.

Директорът на Топлоелектрическа централа " Брикел " съобщи, че е неотложно да бъде направена енергийна тактика до 2050 година
 Миньорите написаха настояванията си
Миньорите написаха настояванията си

Искат да се обезпечи механизъм за потенциал на въглищните централи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР