Шестокурсникът по медицина от МУ - Пловдив Здравко Иванов се

...
Шестокурсникът по медицина от МУ - Пловдив Здравко Иванов се
Коментари Харесай

Студентът от МУ - Пловдив Здравко Иванов се представи успешно на научна сесия за млади изследователи

Шестокурсникът по медицина от МУ - Пловдив Здравко Иванов се класира на второ място на първата научна сесия за студенти, докторанти и млади научни служащи „ Медицински науки “, проведена от Бургаския университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, оповестиха от висшето учебно заведение.

Студентът показа отчет, отдаден на тематиката за нарасналата СОХ-2 експресия при разстройство от аутистичния набор. Академичното жури, отпред с доцент доктор Светлана Желева – зам.-ректор по научноизследователската и планова активност на унивреситета хазаин дефинира второ място за Здравко Иванов.

Това е следващо отличие от национални и интернационалните студентски медицински конференции за възпитаника на МУ – Пловдив.

Той е притежател на наградата „ Студент на година “ на НПСС в категория „ Здравеопазване “ за 2022 година

Още един млад откривател от пловдивското висше здравно учебно заведение - Валентина Михайлова, постоянен докторант в Катедрата по здравна биология взе присъединяване в сесията. Тя показа отчет на тематика „ Сравнителна оценка на митохондриалната функционалност при пациенти с ревматоиден артрит на два лечебни режима “.

Пленарен отчет изнесе проф. доктор Виктория Сарафян. Презентацията й бе на тематика „ 3D биопринтирането – бъдеще в сегашното “. Тя показа стадиите и приложението на 3D биопринтирането и по какъв начин се стига до идеалния модел. Проф. Сарафян изрази убеденост, че бъдещето на медицината е в ръцете на младежите, само че с цел да осъществен фантазиите си, трябват пристрастеност, самообладание и усилена работа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР