Шесткрака газела беше забелязана да подскача в Израел от член

...
Шесткрака газела беше забелязана да подскача в Израел от член
Коментари Харесай

Заснеха газела с шест крака ВИДЕО

Шесткрака газела беше видяна да подскача в Израел от член на силите за защита на нацията.

Животното имало спомагателен чифт добавки, растящи от гърба му, което е породено от генетично заболяване, наречено пролиферация на органи или полимелия.

Редкият синдром се среща и при хората, появява се при по-малко от едно на 100 000 раждания, само че е докладван при редица бозайници, в това число крави, влечуги, пилета и мишки.

Газелата е забелязана в естествен резерват в южната пустиня Негев, която заема Палестина и Израел, който се намира единствено на няколко благи от мястото на клането, което извърши Хамас на музикалния фестивал.

Откритието е направено от израелския армейски резервист Нир Лайхтер в края на март, когато спрял за кафе в естествения резерват " Нахал Ха Бошор ", написа " Дейли Мейл ".



Лайхтер бързо направи фотография на животното и я изпрати на екипа на Дружеството за отбрана на природата в Израел (SPNI) в Йерусалим, с цел да изследва в допълнение, откривайки, че газелата е родена с разновидност.

Експертите по дивата природа откриха, че животното е родено през 2021 година и е „ оживяло след раждането си и е оживяло като млад субект, изправен срешу доста хищници, които заплашват младите еленчета “, споделя Амир Балабан от SPNI.

Балабан показа изказване в обява в Instagram, която беше преведена от иврит на британски.

Той означи, че газелата е прекарала по-голямата част от живота си в заплаха заради своята разновидност, защото спомагателните крайници значат, че се откроява от стадото.

Мъжкият обаче също е срещнал партньорка и в този момент има поколение, което е хванато от резервиста на IDF.

„ Противно на упованията, еленът е здрав, мощен и има три елена и едно жребче в гнездото си от предходната есен “, показа Балабан.

SPNI има вяра, че генетичният присъщ недостатък е унаследен, само че наподобява, че еленът на газелите няма същото положение.

Балабан сподели пред CBS News, че животното е първата известна газела с наследственото заболяване в Близкия изток.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР