Шестимата независими депутати, напуснали ИТН, вероятно ще подкрепят правителството. Това

...
Шестимата независими депутати, напуснали ИТН, вероятно ще подкрепят правителството. Това
Коментари Харесай

Стана ясно дали независимите депутати ще подкрепят правителството

Шестимата самостоятелни депутати, напуснали Има Такъв Народ, евентуално ще поддържат държавното управление. Това съобщи в ефира на Нова телевизия  самостоятелният народен представител Георги Георгиев.

„ Вчера имахме първата среща, на нея поставихме няколко съответни тематики, които да станат част от програмата, която ще се написа. На база на предварителните диалози и единодушието, което постигнахме по тези тематики, по-скоро ще подкрепим държавното управление ”, съобщи Георгиев.

Той изясни, че първата тематика е била нуклеарната енергетиката. „ Ние казахме, че държим на построяването на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „ Козлодуй ”. Асен Василев удостовери, че се работи по тази тематика. Вървят диалози с Гърция да изкупува за 30 години напред ток ”, сподели Георгиев.  

Втората тематика е била битката с корупцията.

„ Поставихме няколко тематики. Първата е промяната на управлението на КПКОНПИ. Другото е основаването на Комисия за противопоставяне на корупцията и остарялото КПКОНПИ, което ще стане Комисия за лишаване на противоправно добито имущество ”, сподели Георгиев.

Независимите депутати са поискали още ускорение на промяната в правосъдната власт и въвеждане на механизма за надзор на основния прокурор. Поставен е бил въпросът и с разследващите служби. Промени в законодателството и кадрово застраховане, са поискали самостоятелните депутати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР