Шестимата независими депутати, напуснали ИТН, вероятно ще подкрепят правителството.Това заяви

...
Шестимата независими депутати, напуснали ИТН, вероятно ще подкрепят правителството.Това заяви
Коментари Харесай

Георги Георгиев, независим депутат: Независимите по-скоро ще подкрепят правителството

Шестимата самостоятелни депутати, напуснали Има Такъв Народ, евентуално ще поддържат държавното управление.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия самостоятелният народен представител Георги Георгиев.

„ Вчера имахме първата среща, на нея поставихме няколко съответни тематики, които да станат част от програмата, която ще се написа. На база на предварителните диалози и единодушието, което постигнахме по тези тематики, по-скоро ще подкрепим правителството”, съобщи Георгиев.

Той изясни, че първата тематика е била нуклеарната енергетиката. „ Ние казахме, че държим на построяването на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „ Козлодуй”. Асен Василев удостовери, че се работи по тази тематика. Вървят диалози с Гърция да изкупува за 30 години напред ток”, сподели Георгиев.

Втората тематика е била битката с корупцията.

„ Поставихме няколко тематики. Първата е промяната на управлението на КПКОНПИ. Другото е основаването на Комисия за противопоставяне на корупцията и остарялото КПКОНПИ, което ще стане Комисия за лишаване на противоправно добито имущество”, сподели Георгиев.

Независимите депутати са поискали още ускорение на промяната в правосъдната власт и въвеждане на механизма за надзор на основния прокурор. Поставен е бил въпросът и с разследващите служби. Промени в законодателството и кадрово застраховане, са поискали самостоятелните депутати.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР