Шестима от пострадалите и настанени в болници 19 души при

...
Шестима от пострадалите и настанени в болници 19 души при
Коментари Харесай

Изписани от болница са шестима пострадали при катастрофата на автобус в Свиленградско

Шестима от потърпевшите и настанени в лечебни заведения 19 души при злополуката на туристически рейс до свиленградското село Младиново нощес към този момент са изписани. Това откри инспекция на Българска телеграфна агенция в лечебните заведения в Хасково, Харманли и Свиленград, където те са настанени.

Инцидентът с рейс с екскурзианти на път от Кавала, Гърция към Бургас стана през вчерашния ден вечерта към 18:10 часа, когато транспортното средство излезе от пътя, събори мантинела, обърна се странично и спря в гора от млади дръвчета преди надълбоко дере. При произшествието 68-годишна жена умря.

От настанените в лечебни заведения няма приети в болница с заплаха за живота, сподели през днешния ден по-рано в Хасково здравният министър Асен Меджидиев.

Кметът на Бургас Димитър Николов също персонално обиколи трите лечебни заведения, с цел да се увери в положението на потърпевшите си съграждани тази заран.

Всички мои шест пациенти към този момент са освободени, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) - Свиленград Димитър Ермов. Той добави, че изписаните са в приемливо общо положение и нямат потребност от по-нататъшна болнична грижа.

В МБАЛ-Харманли остават към този момент четирима пасажери, като едно от признатите деца е изпратено за консултация в МБАЛ-Хасково, уточни за Българска телеграфна агенция шефът Златка Чанкова. В три отделения на хасковската болница - хирургия, ортопедия и неврохирургия, продължава лекуването на девет души с по-тежки контузии, сподели изпълнителния шеф Георги Гелов.

В момента се организира акция за изваждането на рейса с бургаска регистрация, аварирал в дере до село Младиново. Личен багаж, документите и телефоните на хората са към момента в него. Те ще бъдат разказани от полиция и изпратени в Бургас, откакто е допустимо влизане в рейса, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който е на мястото на случая.

Тялото на умрялата жена е разпознато от околните й, катафалка от Бургас ще я транспортира. Към днешна дата не се постанова да транспортираме с коли за спешна помощ пациенти до морския град. Ще се държи връзка с шефовете на болничното заведение и при опция или нужда хората ще бъдат превозени до Бургас, добави кметът. Той осведоми, че положението на пациентите от авариралия рейс до с. Младиново е устойчиво.

В момента хората с по-сериозни контузии са настанени в УМБАЛ-Хасково - девет индивида. В болничното заведение в Харманли са четири дами и две деца, а в Свиленград - една жена. Днес 10-годишното момче, потърпевшо от злополуката е било превозено за в допълнение фотоси и проучвания до УМБАЛ-Хасково. Резултатите са положителни, няма съществени контузии и то ще бъде върнато при майка си и брат си в здравното заведение в Харманли, сподели Николов.

Хората са към момента в сериозен потрес, изключително лидерът на рейса. Той е със съществени контузии, само че без заплаха за живота, съобщи градоначалникът. Той изрече сърдечни благодарности на шефовете на трите лечебни заведения в Хасково, Харманли и Свиленград - доктор Гелов, доктор Чанкова и доктор Ермов, както и на всички лекари и медицински сестри за грижата и помощта, която оказват на пациентите от Бургас.

Бургаският кмет благодари на органите на реда за експедитивната и виновната им реакция след случая.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР