Шестима обвиняеми за катастрофата с автобус край Своге преди 2

...
Шестима обвиняеми за катастрофата с автобус край Своге преди 2
Коментари Харесай

Пътен експерт: Предлагаме нова методика за раследване на тежки катастрофи като тази край Своге

Шестима обвинени за злополуката с рейс край Своге преди 2 години, при която починаха 20 пасажери, а други 10 бяха ранени. От прокуратурата започнаха да предявяват материалите по делото на потърпевшите, техните наследници и обвинените.

Доклад за рисковите сектори в страната приготви пътният специалист Диана Русинова. В Сутрешния блок на Българска национална телевизия тя съобщи, че по време на следствието са установени голям брой дефицити, свързани с организацията на придвижването и положението на настилката.

" Влязохме в доста остри диалози с представителите на АПИ по това време, които изрично отказваха връзка. Две години по късно имаме доста добър разговор с институциите ", изясни специалистът.

" Тепърва обаче ще стартира делото, което никой не може да предвижда какъв брой ще продължи. По тази причина ние внесохме предложение за приемане на методика по отношение на осъществяването на следствие на такива тежки произшествия. Целта е една - да се опитаме околните на жертвите да получават по-бързи и обективни процеси, и когато някой е обвинен, виновността му да бъде изцяло потвърдена ", сподели още Русинова.

Пътят по Искърското дефиле е рисков, станаха няколко тежки произшествия там, само че с по-малко жертви и може би поради това не им беше обърнато внимание, добави Русинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР