Шестима обвиняеми от новата ММА-банда за производство и разпространение на

...
Шестима обвиняеми от новата ММА-банда за производство и разпространение на
Коментари Харесай

Бандата на ММА бойците действала без лидер

Шестима обвинени от новата ММА-банда за произвеждане и разпространяване на марихуана бяха оставени дефинитивно в ареста тази седмица.

На делото в Апелативния профилиран углавен съд обаче изплуваха и някои любопитни данни за бургаските младежи Димитър Киров, Теодор Бангеев, Георги Карчев, Георги Иванов, Илко Паскалев и Филип Чорио, написа "Флагман ".

Макар да няма ясно открояващ се водач на проведената незаконна група, прокуратурата отличи три основни настоящи лица.

Единият е Георги Карчев, който провел разпространяването на конопа.

Вторият е Илко Паскалев, снабдявал уличните дилъри.

А третият е към този момент добре известният Филип Чорио, който произвеждал самичък дрогата в неповторима оранжерия в жилището си в Бургас.

Доказателствата за бандата досега са събрани от над 10 очевидци, измежду които и един скришен, както и посредством специфични разследващи средства (СРС).

Единият от в началото оповестените обвинени – Радослав Пехливанов, бе едно от изброените имена на очевидци. Вероятно и по тази причина той сега не лежи в ареста.

За двама от обвинените стана ясно, че учат във Вечерната гимназия „ Захари Стоянов “ в Бургас – Теодор Бангеев и Филип Чорио. Това бе един от причините на юристите им към съда да ги пусне на независимост. Теодор Бангеев.

Съпругата на Чорио – Златина, има своя компания - „ Голд-Чорио “, за която мъжът й работел публично, стана ясно още от обяснението на отбраната му. Филип бе и единственият обвинен с двама юристи.

Към момента не е ясно до каква степен брутална е групата, за която излязоха изказвания на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, че е разчиствала терена от конкуренция по образеца на американската тайфа MS-13.

На делото стана дума за един побой, който Георги Карчев и Илко Паскалев нанесли на очевидец на име Димитър Градев. Това обаче не било обвързвано с наркоразпространението.

Част от коментаторите в интернет са склонни да омаловажават ролята на бандата, като един от причините е, че става въпрос съвсем за деца на към 20-22 години. Може обаче да се допусна че това са лица с капацитет да станат закоравели нарушители.

Само един от шестимата няма записано престъпно минало макар нежната им възраст. Става въпрос за Илко Паскалев, за който обаче съдията посочи, че това не го прави лице с по-ниска социална заплаха, тъй като съгласно доказателствата той имал извънредно дейна роля в незаконното съдружие.

За двама от групата ситуацията е изключително неприятно, тъй като получават обвиняванията си в период на изтърпяване на условна присъда. Димитър Киров е наказан през 2015 година на осем месеца отнемане от независимост с три години изпитателен период. Т.е. в случай че той в действителност е направил ново закононарушение, то е станало във времето на изпитателния период.

Подобно е ситуацията и с Теодор Бангеев, който има условна присъда от 2014 година, в чийто изпитателен период са и новите закононарушения, стана ясно от решението на правосъдния състав.

Георги Иванов и Георги Карчев официално са неосъждани, само че имат наложени санкции за закононарушения по член 78а от Наказателния кодекс, посочи още съдията.

На делото стана ясно, че за групата няма доказателства да е разпространявала други опиати с изключение на марихуана. Някои от юристите се пробваха да умилостивят съдията с аргумента, че става дума за лека дрога.

Защитникът на Георги Карчев изясни, че нямало доказателство за трайно съдружие.

От прокуратурата твърдели, че незаконната активност е осъществявана от октомври 2016 година до юни 2017 година, само че никой от очевидците не посочвал подобен времеви интервал.

На Карчев му предстояло да подписа трудов контракт, по тази причина съдът следвало да го пусне на независимост. Според юриста, очевидците са противоречиви, тъй като желали „ да спасят личните си кожи “.

От отбраната на обвинените акцентираха още, че показания пред следователите давали наркозависими, на които мъчно може да се има вяра. Съдът обаче отговори, че единствено за двама от очевидците има такива сведения.

Адвокатът на Илко Паскалев изясни, че са „ голи изказвания “ обвиняванията, че групата е употребила силови способи за премахване на конкуренцията. Подзащитният му се преместил в Полски извор с приятелката си. Помагал на татко си за издръжката на фамилията и живеел извънредно непретенциозно. У него не били открити никакви парични суми или опиати.

Направи усещане, че в столичния съд от Бургас бяха пристигнали двайсетина близки и родственици. Доведено бе даже и бебе, което Филип Чорио съумя да вземе в ръцете си и да разцелува под погледа на правосъдната защита.

В последна сметка съдът не се смили над обвинените и взе дефинитивно решение да ги остави в ареста като публично рискови.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР