Шестима кенийски учители бяха арестувани и временно отстранени от работа,

...
Шестима кенийски учители бяха арестувани и временно отстранени от работа,
Коментари Харесай

Арест на учители в Кения за принуждаване на ученици да симулират секс

Шестима кенийски учители бяха задържани и краткотрайно отстранени от работа , откакто видеоклип, показващ по какъв начин възпитаници от началното учебно заведение симулират секс като наказване, се популяризира в интернет и провокира неспокойствие. На фрагментите се вижда по какъв начин четири момчета в учебна униформа симулират полови дейности под дърво в учебния комплекс, до момента в който учителите ги следят. В  клипа се чува по какъв начин шестимата беседват и избухват в смях, до момента в който едно от децата без риза избърсва сълзите си.

Полицията заяви, че клипът е записан в Нямаче, селски град на към 300 км от столицата Найроби. Шестима учители - пет дами и един мъж - са били задържани и " оказват помощ в следствието ", се споделя в отчет на полицията, възложен на Агенция Франс Прес.
This is kenya just incase you don't know. Supervised by teachers.
— WILLIAM RUTO IN MY D.N.A. (@AbdulActivist) Комисията за учителска работа (КУС) в профил от служба шестимата учители, като съобщи, че видеоклипът с присъединяване на шестима възпитаници от втори клас е предизвикал " контузия, психическо изтезание и позор на малолетните " .

" Вие сте инструктирали и/или принуждавали учениците да вземат участие в неприлични/неподходящи дейности, изобразяващи хомосексуалност в границите на учебния комплекс ", написа в писмото до учителите Евалин Митей от КУС.

Учителите, които също се явиха в съда, имат три седмици, с цел да показват писмена отбрана против отстраняването си , добавя Митей.

Междувременно прокурорите желаеха да ги задържат за още седем дни до привършване на следствието.

Инцидентът провокира гняв в обществените медии , като мнозина приканиха за дейности в значително консервативната християнска страна.

" Това е толкоз унизително. Възрастните би трябвало да оставят децата на мира! Какво въобще е това? ", написа един консуматор в Twitter.

" Това в действителност е най-лошото, което може да се случи на тези деца. Дали тези учители са се замислили за контузията, която нанасят на тези деца? ", сподели различен.

Министърът на образованието Езекиел Мачогу даде обещание, че против учителите ще бъдат подхванати дисциплинарни ограничения и ще бъдат уволнени , в случай че бъдат приети за отговорни.

Съгласно кенийския закон за половите закононарушения лице, прието за отговорно в принуждаване на различен да извърши непристойно деяние, се санкционира със затвор не по-малко от 5 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР