Шестима журналисти са арестувани в Южен Судан за предполагаемо качване

...
Шестима журналисти са арестувани в Южен Судан за предполагаемо качване
Коментари Харесай

Арестуваха журналисти в Южен Судан заради срамен клип с президента ВИДЕО

Шестима публицисти са задържани в Южен Судан за хипотетично качване на клип с някогашния пълководец и сегашен президент на страната Салва Киир. Във видеото се вижда по какъв начин той се изпуска в панталоните си до момента в който извършват националния химн, написа немското издание „ Шпигел “.

За задържането на публицистите от южносуданската държавна телевизия SSBC първо заяви американската организация за отбрана на публицистите (CPJ). Тя се базира на близки до репортерите.

Самата телевизия SSBC не е излъчвала в ефира си скандалното видео. Клипът обаче обиколи обществените мрежи и провокира спор дали би трябвало да бъдат показвани такива подиуми.

Салва Киир е на 71 години. Той ръководи Южен Судан с желязна ръка от оповестяването на независимостта през 2011 година Досега в страната не са извършени нито едни демократични избори, написа бТВ. Гласуване обаче е планувано за 2024 година

Наблюдатели упрекват актуалното държавно управление на страната в угнетяване на опозицията и корупция, като акцентират, че в страната има и доста други проблеми.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР