Шестима души са били арестувани в Испания, Великобритания и Германия

...
Шестима души са били арестувани в Испания, Великобритания и Германия
Коментари Харесай

Арести на ислямисти в Европа

Шестима души са били задържани в Испания, Англия и Германия по обвинявания във връзки с ислямистката въоръжена формация "Ислямска страна ", в разпространение на нейните хрумвания и радикализиране на евентуални членове.

Това заяви през днешния ден испанското министерство на вътрешните работи, представено от Ройтерс. Арестите са били готови от испански служители на реда в съдействие с немски и английски сътрудници. Четирима души са били арестувани в Палма де Майорка и по един в Германия и Англия, сподели испанското вътрешно министерство. Използвана е била помощта на полицейските служби на разнообразни страни и на европейските служби, основани за продан на информация в битката с престъпността - Европол, Евроюст и шенгенската осведомителна система. Арестуваните са създавали и разпространявали видеозаписи, съдържащи принуждение, и са организирали секрети ежеседмични срещи за рекрутиране на младежи, които да отпътуват като бойци за зони на спорове.

Разследването е почнало през 2015 година, откакто е била открита уебстраница с поредност от видеа за индоктриниране и пътешестване до Сирия на млад мохамеданин, живеещ в Испания. Продуцентът на филмите е задържаният във Англия - ултраконсервативен имам салафит, който към този момент е бил наблюдаван от службите на няколко европейски страни. Неотдавна той пътувал до испанския остров Палма де Майорка, където се срещнал с четиримата арестувани в Испания. Арестуваният в Германия е бил по отношение на другите и е взел участие в записите, направени от групата. През юни 2015 година Испания увеличи нивото на паника на четвърта, предпоследна степен. Оттогава испанската полиция е арестувала 178 души, упрекнати във връзки с джихадисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР