Шестима белгийски сираци от джихадистки семейства бяха върнати в Белгия

...
Шестима белгийски сираци от джихадистки семейства бяха върнати в Белгия
Коментари Харесай

Шест белгийски деца сираци от джихадистки семейства бяха върнати в Белгия от Сирия

Шестима белгийски сираци от джихадистки фамилии бяха върнати в Белгия от Сирия, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на министъра на външните работи Дидие Рейндерс.

Той заяви в Туитър, че децата са били предадени на представители на белгийските управляващи от кюрдските милиции, които управляват Североизточна Сирия.

Сега те са поверени на способените служби в Белгия, които ще вземат поради тяхното физическо и психическо здраве, посочи белгийската прокуратура. Тя акцентира в официално съобщение, че "тези деца са обитавали дълъг интервал в Сирия и при сложни условия ".

Един от сираците е навършил неотдавна пълноправие.

По-рано представители на белгийските управляващи споделиха, че четири от децата са на възраст над 10 години, само че никое от тях не е считано за обвинен от законова позиция.

Белгия е измежду европейските страни, които са изправени пред казуса какво да вършат със своите жители, блокирани в Сирия след провалянето на групировката "Ислямска страна ". Подкрепяни от Съединени американски щати сирийски кюрдски милиции държат в лагери хиляди джихадисти и техни родственици.

Според белгийски медии сред 50 и 60 белгийски деца се намират в такива лагери.

Съединени американски щати, Франция и Холандия също репатрираха дребен брой свои жители - дами и деца - от Североизточна Сирия, само че доста други остават там. Западните страни към този момент не са склонни да одобряват назад своите жители, включили се в Сирия към "Ислямска страна ", защото считат тези хора за риск за сигурността, само че знаят, че е допустимо да не могат да ги съдят, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР