Шестима българи ще участват в плувния турнир на Световното първенство

...
Шестима българи ще участват в плувния турнир на Световното първенство
Коментари Харесай

Кристиян Минковски постави високи цели пред националите по плуване преди Световното

Шестима българи ще вземат участие в плувния шампионат на Световното състезание по плувни спортове в Куанджу (Южна Корея) от 12 до 28 юли, това заяви генералният управител на националните тимове Кристиян Минковски на конференция в Пресклуб “България” през днешния ден. Това са Антъни Иванов, Светлозар Николов, Любомир Епитропов, Лъчезар Шумков, Калоян Братанов и Габриела Георгиева. Отборът отпътува за Световното в понеделник и идва в Корея на идващия ден след обяд.

“Мисля, че времето за акомодация е изцяло задоволително, макар огромната часова разлика. Масажист ще търсим на място от тези, които ще бъдат там. На Световно състезание уредниците обезпечават масажисти, които могат да бъдат употребени от всичките състезатели”, сподели Минковски.

Той разяснява и какви са задачите, които са сложени пред състезателите: “Очаква се да развиват достиженията си, както е в програмата на федерацията 2018-2020 година До 1 % над “А” норматива за Олимпийските игри - това е задачата минумум. За 100 м бруст ще се реши на място, откакто забележим положението на двамата участници.”

Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР