Шестима академици и двама член-кореспонденти от БАН излязоха с отворено

...
Шестима академици и двама член-кореспонденти от БАН излязоха с отворено
Коментари Харесай

Академици от ДС в стила на Пеевски: Соросоидите са против Иван Гешев

Шестима учени и двама член-кореспонденти от Българска академия на науките излязоха с отворено писмо в поддръжка на единствения номинирания за основен прокурор Иван Гешев, издържано напълно в стила на медиите на Делян Пеевски. Те споделят, че изборът на прокурор Гешев е нежелателен единствено от тези, които се опасяват от него, а точно соросоидите и няколко олигарси.

" През последните дни в общественото пространство се надигна неукротим поплак от дребни, само че шумни, групи жители, които стачкуват против номинацията на господин Иван Гешев за основен прокурор на Република България. Свикнахме към този момент в общителното родно място да се стачкува за щяло и не щяло, с мотив и без мотив, свястно и безсмислено, интелигентно и просташки настървено и прочие, и прочие ", се споделя в позицията.

В нея се изяснява, че вдъхновители и уредници на тези " процеси " са " не до там честни и кардинални персони ". Те обслужавали " най-вече ползите на няколко грантови структури, които необезпокоявани от формалните държавни институции към този момент години наред правят нападение против българската национална еднаквост и тровят публичния морал със своята надменност, лакомия и войнстващ нихилизъм ".

" В такива случаи постоянно е належащо да се зададе основният въпрос – кому е преференциално? И в действителност на кого е преференциално да не бъде номиниран и вероятно определен за основен прокурор Иван Гешев? Най-разтревожени, вижда се, са соросоидите и някои олигарси, които има от какво да се опасяват. Те не дават никакви причини против професионалните качества на претендента за основен прокурор Иван Гешев, само че тръбят непрекъснато, че не било демократично да има единствено една кандидатура, се споделя в позицията.

В позицията се добавя, че въпросните персони " по най-демократичен метод " са взели участие в " разграбването на националното благосъстояние през последните тридесет години, прикривайки се в синьо-червено-жълтата мъгла на прехода и представяйки се като почтени младенци, задачите в бяло… "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР