Шести детски лекоатлетически открит турнир Бягай с усмивка се проведе

...
Шести детски лекоатлетически открит турнир Бягай с усмивка се проведе
Коментари Харесай

Стотици деца събра лекоатлетическият турнир Бягай с усмивка в пернишкия квартал Изток

Шести детски лекоатлетически открит шампионат " Бягай с усмивка " се организира през днешния ден в най-големия пернишки квартал " Изток ". Стартът му бе даден тази заран пред районното кметство. Главен основател на спортната демонстрация е националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова. Събитието е подкрепено от Община Перник.

За Българска телеграфна агенция Десислава Стойова - основен специалист " Спорт " в общинската администрация, сподели, че лекоатлетическият шампионат е одобрено и обичайно събитие, радващо се на своя публика и интерес, както и място за преоткриването на нови спортни дарования. Тя посочи, че леката атлетика е непроменяемо обвързвана с миньорския град. Стойова напомни още, че през тази година се навършват 100 години от рождението на един от доайените на този спорт в Перник - Петър Спасов.

Участие в днешната конкуренция взеха над 300 деца и младежи от разнообразни образователни заведения и детски градини на територията на Перник. В взаимозависимост от възрастовите групи девойките и момчетата пробягаха дистанции от 100, 200, 300, 500 и 1000 метра.

Наградният фонд на надпреварата бе обезпечен от локалния бизнес. Събитието почетоха заместник-кметът на Перник Стефан Кръстев и кметът на кметство Изток Десислава Стоянова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР