Шести ден стотици абонати на ВиК-Пловдив са без вода. Живущите

...
Шести ден стотици абонати на ВиК-Пловдив са без вода. Живущите
Коментари Харесай

Шест дни част от Пловдив е без вода, собственикът на имот не дава да се копае

Шести ден стотици клиенти на ВиК-Пловдив са без вода. Живущите и работещите в региона на улица „ Георги Николаев “ в регион „ Южен “ споделят, че обстановката е непоносима.

В региона има доста бизнеси, офиси и заведения за хранене. Някои от работещите в региона споделят, че си носят вода в туби от къщи.

„ От четвъртък (миналата седмица) няма вода, мъчно се живее. Разпуснал съм личния състав и съм затворил ресторанта “, споделя притежателят на заведение Христо Христев.

Веднага е бил изпратен сигнал за повредата до ВиК-Пловдив. Оттам обаче не могат да почнат да работят по премахване на повредата, тъй като водопровода минава през частен терен с пазар, чийто притежател не позволява да копаят в парцела му.

„ Има доста телекомуникации, които ще бъдат наранени. Има доста арматура в площадката, която ще бъде наранена. Проблемът е, че ще се оправи на парче. След месец-два още веднъж ще бъдем затворени поради повреда “, стимулира отхвърли Диляна Миладинова, представител на притежателя на пазара пред бТВ.

Собственикът по закон би трябвало да допусне представители на локалното водоснабдително сдружение. „ По закон има сервитут и в този регион не би трябвало да има друга инфраструктура, с изключение на водопроводите и канализацията “, разяснява Антон Гълъбов от ВиК-Пловдив.



По думите му това не е първият подобен случай, освен в Пловдив, само че и в цяла България.

За да решат казуса и да захранят своите клиенти с вода, от ВиК-Пловдив са проектирали нов тръбопровод, който е разположен в общинска улица.

„ Надявам се до петък да има вода в региона. Работата се забавя, защото уличката, където се работи е доста тясна “, разяснява Гълъбов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР