Шестдесет и пет полицаи са пострадали при среднощните протести в

...
Шестдесет и пет полицаи са пострадали при среднощните протести в
Коментари Харесай

Десетки полицаи ранени при пропалестински протести в Берлин, арестувани са 174 души

Шестдесет и пет служители на реда са потърпевши при среднощните митинги в Берлин против израелските бомбардировки над Ивицата Газа. Демонстрациите се организираха макар възбраната за сходни акции, предадоха Агенция Франс Прес и БНР.

Служителите на реда са били " засегнати от камъни, запалителна течност и други актове на опозиция ", заяви берлинската полиция. Нейна говорителка посочи, че 174 души са арестувани. Производства има против 65 от тях.

Демонстрацията стартира нощес в кв. " Нойкьолн ", който има огромна арабска общественост.

Според в. " Билд " в Телеграм е бил насочен апел към " мъжете " да " трансфорат " Нойкьолн " в Газа и да изгорят всичко ".

За да ги разпръсне, полицията се е принудила да употребява водно оръдие.

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц през днешния ден разкритикува съветския президент Владимир Путин за неговите предизвестия по отношение на цивилните жертви в спора сред Израел и палестинската ислямистка формация " Хамас ", предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Бях повече от засегнат, когато чух, че съветският президент предизвестява на всички места, че може да има жертви, цивилни жертви, на военните борби. Наистина няма нищо по-цинично от това ", съобщи Шолц в своя тирада пред немския парламент.

Германският канцлер сподели още, че Европейски Съюз би трябвало взаимно да продължи да поддържа финансово Украйна и в бъдеще, само че потреблението на спомагателни средства не съставлява решение в дълготраен проект.

 

" Имаме ясна позиция тук: Тази помощ за Украйна, за финансовата непоклатимост на страната, ние ще би трябвало да я предоставим взаимно, като европейци ", съобщи Шолц пред немските депутати, само че добави, че " това не може да бъде напълно решено с спомагателни средства ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР