Шестима туристи бяха арестувани за предполагаемо изнасилване на британска тийнейджърка в Магалуф

...
Шест туристи бяха арестувани за предполагаемо групово изнасилване на 18-годишна
Коментари Харесай

Шест туристи бяха арестувани за предполагаемо групово изнасилване на 18-годишна британка на испанския ваканционен остров Майорка.

Петима френски туристи и един швейцарски турист са арестувани във връзка с изнасилването, което се твърди, че е станало рано в понеделник в Магалуф, каза испанската гражданска гвардия.

Заподозрените, всички на възраст над 20 години, са се появили преди съдия в Палма, главният град на Майорка, във вторник.

Полицейски служители казаха, че има видеоклипове на предполагаемото групово изнасилване на телефона на поне един от заподозрените.

Съдията разпореди мъжете, нито един от които не е официално обвинен или идентифициран, да останат в ареста, докато разследването продължава.

Полицията каза, че предполагаемата жертва твърди, че се е срещнала с мъжете в неделя вечерта и по-късно е отишла в една от техните хотелски стаи, където се твърди, че са я нападнали сексуално.

Съобщава се, че служителите по сигурността на хотела са се обадили на полицията, след като са намерили „младата жена да плаче“.

Предполагаемата жертва е получила медицински прегледи лечение и мъжете бяха задържани малко след това.

Говорител на полицията каза: „Бяхме предупредени от хотела в ранните часове на понеделник сутринта, след като предполагаемата жертва вдигна тревога. Един екип от служители я откара в болница, за да може да бъде прегледана от лекар, а друг екип от служители се зае да открие предполагаемите агресори.

„Те бяха арестувани през следващите часове. Разследването продължава и включва екип от служители, специализирани в разследването на предполагаеми сексуални престъпления в Магалуф.“

Това е второто предполагаемо групово изнасилване от туристи в Майорка в рамките на няколко седмици, като полицията арестува шестима германци в юли по подозрение за изнасилване на 18-годишна жена на острова.

Груповото изнасилване се счита за утежняващ фактор, който може да доведе до присъди до 15 години затвор в Испания.

Също миналия месец двама ирландци бяха арестувани, след като британка заяви, че е била изнасилена в хотел в Магалуф.

Те бяха държани на летището в Палма на 19 юли, докато се подготвяха да се качат на полет за Дъблин, Гражданската гвардия каза в изявление по онова време.

Полицията каза, че те са били задържани в ареста в очакване на разследване.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР