Шест трупа на крави, разложени останки са намерени в животновъден

...
Шест трупа на крави, разложени останки са намерени в животновъден
Коментари Харесай

Мъртви крави и болни животни са намерени в стопанство в Кочериново

Шест натрупа на крави, разложени остатъци са открити в животновъден обект в град Кочериново, област Кюстендил при инспекция, осъществена от специалисти на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) и чиновници на Министерство на вътрешните работи, оповестиха късно вечерта от организацията.

В обекта са открити и живи едри преживни животни, част от които във очевидно влошено здравословно положение – мощно отслабнали и залежали.

Проверени са още две стопанства на същите животновъди, като в тях не са открити животни, макар че в осведомителната система на БАБХ - ВетИС в тях попадат общо над 100 говеда. В един от обектите са открити и ушни марки, отстранени от животните.

Заключението на проверяващата комисия е, че изискванията за развъждане на животни в трите обекта не подхождат на настоящото национално и европейско законодателство, във връзка с опазването на здравето и хуманното отношение към животните, и тяхната идентификацията.

Собствениците на животните са създали опит да осуетят инспекцията, което е наложило комисията да потърси съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи.

Образувано е досъдебно произвеждане и е известен дежурен прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР