Шест ще са формациите в новия парламент. Тази прогноза направи

...
Шест ще са формациите в новия парламент. Тази прогноза направи
Коментари Харесай

Проучване на Политико: Левицата! влиза, 6 партии в парламента

Шест ще са обединенията в новия парламент. Тази прогноза направи изданието " Политико " в изследването си Poll of polls. Данните в това изследване се базират на усредняване на извършените на територията на България социологически изследвания.

Шестата групировка евентуално ще е коалиция " Левицата! " на Мая Манолова и Румен Петков. Според данните на " Политико " те ще съумеят да съберат 4% в неделя, колкото е бариерата за влизане в Народното събрание.

Прогнозата за шеста групировка в новия парламент е изненадваща. Българските социолози към този момент позволяват такава опция, само че постоянно прецизират, че партиите и обединенията с капацитет да влязат като най-малка политическа мощ са към момента под бариерата.

Пълно тъждество на ГЕРБ и обединението ПП-ДБ дава прогнозата на " Политико ". И двете обединения ще имат по 26%. На трето място ще е Движение за права и свободи с 14%, а " Възраждане " ще има 13 на 100. Със сигурност на пето място с 8% ще е Българска социалистическа партия.

" Български напредък " и Има Такъв Народ на Слави Трифонов към този момент са под бариерата с по 3% всяка, демонстрират данните на " Политико ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР