Шест са отворените оферти в обществената поръчка за проектиране и

...
Шест са отворените оферти в обществената поръчка за проектиране и
Коментари Харесай

6 са офертите за проектиране и строителство на Западния обхо...

Шест са отворените предложения в публичната поръчка за планиране и строителство /инженеринг/ на Западния обход на Пазарджик, с дължина 5,9 км, оповестяват от АПИ.

Бъдещият Западен обход ще стартира при 123-ти км на второкласния път II-37 Панагюрище – Пазарджик – Пещера преди северния вход на град Пазарджик /откъм Панагюрище/ и ще приключва при км 128+900 на второкласния път, преди село Главиница. С построяването на обхода интензивният тежкотоварен трафик, приближаващ от автомагистрала „ Тракия “, ще се изнесе отвън центъра на града. По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите като се заобикаля влизането в регионалния град.

Отворените предложения са на:

· ГБС - ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО АД;

· „ ПАЗАРДЖИК 2021 “ ДЗЗД с участници: ПСТ Груп ЕАД, ПСТ ВИДИН ЕООД и Новако Строй ЕООД;

· ОБЕДИНЕНИЕ „ ГЕОПЪТ ПАЗАРДЖИК ", в което влизат: ГЕОСТРОЙ АД, ПЪТПРОЕКТ ЕООД и ПЪТСТРОЙ-92 АД;

· ДЗЗД „ ПАРИСТЕРА " с участници: ИСА 2000 ЕООД, АВТОМАГИСТРАЛИ - ЧЕРНО МОРЕ АД и ТРАФИК ХОЛДИНГ ЕООД;

· ТРЕЙС ГРУП ХОЛД АД;

· ДЗЗД „ ЗАПАДЕН ОБХОД 2021 ", в което вземат участие: ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА АД, Грома Холд ЕООД и ПЪТПРОЕКТ 2000 ООД.

Изпълнителят на поръчката ще би трябвало да изготви механически план и да построи новото трасе на път II-37, западно от Пазарджик. Предвижда се то да бъде в 3 сектора:

· Първият сектор е от северния вход на града до бул. “Александър Стамболийски “, с дължина 1,94 км /от км 123+000 до км 124+940/;

· Вторият сектор е от бул. „ Александър Стамболийски “ до ул. „ Любен Боянов “, с дължина 1,49 км /от км 124+940 до км 126+430/.

· Третият сектор е от ул. „ Любен Боянов “ до южния вход на града, преди с. Главиница, с дължина 2,47 км /от км 126+430 до км 128+900/.

Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и тротоари, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством 4 кръгови кръстовища и едно триклонно кръстовище.

На Западния обход на Пазарджик ще има четири огромни уреди. Предвижда се построяването на мост над напоителен канал и надлез над жп линията София - Пловдив. На моста над река Марица ще бъде построено ново дясно платно, а съществуващото ляво платно, издигнато през 1995-96 година и с дължина 205 м, ще бъде рехабилитирано. Другото огромно оборудване на обходния път е действителен мост, преминаващ над отводнителен канал.

Срокът за осъществяване на проектирането е 6 месеца, а на строително-монтажните работи по-късно - 24 месеца.

ПРЕСЦЕНТЪР АПИ
12.03.2021 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР