Шест неправителствени организации започнаха съвместна акция с искане полицията във

...
Шест неправителствени организации започнаха съвместна акция с искане полицията във
Коментари Харесай

НПО: Франция да спре дискриминационната проверка на самоличността

Шест неправителствени организации започнаха взаимна акция с искане полицията във Франция да приключи „ дискриминационната инспекция на самоличността ”, предава МИА.
Президентът на страната призна през декември 2020 година, че съществува дискриминационен надзор, заяви МИА.
След авансово съобщение шестте организации обявиха, че ще подхващат правни дейности, в случай че държавното управление не даде „ приемливи отговори “, в сходство с процедурата, планувана в закона за рационализация на правораздаването през XXI век, признат през 2016 година ”.
Организациите подхващат тази невиждана самодейност за преустановяване на дискриминационни инспекции на самоличността, стигматизираща, унизителна и недостойна процедура за всички жертви във Франция, се споделя в изказване за медиите.
Шестте неправителствени организации, измежду които Амнести Интернешънъл и Хюман Райтс Уоч, са изпратили информация до премиера Жан Кастекс, министъра на вътрешните работи Жералд Дерманен и на правораздаването Ерик Дюпон-Морети.
Те упорстват за смяна на наказателния кодекс, в който категорично да се забрани „ дискриминирането при инспекция на самоличността ”, основаване на сполучлив и самостоятелен механизъм за тъжби, както и даване на доказателство на всеки тестван, че такава инспекция е била осъществена. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР