Шест души от фирма за събиране на кредити са привлечени

...
Шест души от фирма за събиране на кредити са привлечени
Коментари Харесай

Служители във фирма за кредити заплашвали длъжници с убийство и побои

Шест души от компания за събиране на заеми са привлечени към наказателна отговорност с обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за наложително събиране на отговорности към компанията. От април 2021 година те принуждавали посредством закани за ликвидиране, побои и душевен тормоз длъжниците да внасят забавени вноски по подписани контракти за заеми.

В хода на дейностите по следствието, при осъществени 13 претърсвания и обиски на пространства и лица, са открити и конфискувани документи и други доказателства за незаконната им активност.

Ръководителят на групата, който е работел като чиновник в кредитната институция, персонално е провел незаконното съдружие. Двама от участниците са осъждани, единият от които неведнъж, в това число за похищение.

До момента са открити и разпитани пред арбитър шестима потърпевши. Очаква се в хода на следствието те да станат пновече. С постановления на наблюдаващия прокурор на петима арестувани е наложено задържане до 72 часа. Ще бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " за всеки от тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР