Шепот в коридорите, затворници в кулите, придворни и духовници, изпратени

...
Шепот в коридорите, затворници в кулите, придворни и духовници, изпратени
Коментари Харесай

Израз на любов и вярност: Шедьоврите, които са помогнали на Хенри VIII да си избере съпруги

Ш епот в коридорите, пандизчии в кулите, придворни и духовници, изпратени в заточение - Ханс Холбайн Младши (1497-1543), велможа художник по време на ръководството на Хенри VIII, би трябвало да е станал очевидец на всичко това. 

Немско-швейцарският художник е бил " имиджмейкърът " на своето време, спечелил самопризнание за реалистичните си портрети на елита на Базел, в това число на холандския мъдрец и теолог Дезидерий Еразъм - който рисува тъкмо преди 500 години, а по-късно отпътува за Англия, с цел да работи във висшите кръгове на Тюдорското общество и да повлияе на хода на историята, рисувайки картини на дами, за които кралят би желал да се ожени, като да вземем за пример Кристина Датска, като част от услугата за запознанство от разстояние. 

В пастели, темпера и маслени бои, Холбайн показва известните лица от двора на Тюдорите, чийто живот скоро ще бъде пороменен. Без тези реалистични изображения, основни фигури в историята на XVI век можеха да останат единствено имена.  

Поръчките на Холбайн включват декоративни произведения като бижута, оръжия, дърворезби и стенописи, само че точно портретите на фамозни персони като сър Томас Мор, Томас Кромуел, Джейн Сиймор и Хенри VIII оформят в най-голяма степен неговото завещание, което се подрежда измежду най-ранните и най-хубавите мостри на портрета в света.  

Huge congratulations to our neighbours on their re-opening
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР