Шепа ядки - орехи, кашу или шамфъстък дневно, намалява опасността

...
Шепа ядки - орехи, кашу или шамфъстък дневно, намалява опасността
Коментари Харесай

Шепа ядки дневно намалява риска от инфаркт с 33 процента

Шепа ядки - орехи , кашу или шамфъстък на ден, понижава заплахата от съдбовен инфаркт или инсулт за диабетиците с една трета, както и от сърдечносъдови болести, заяви в. " Дейли мейл ".

 
Като количество са задоволителни 7 ореха или 24 бадема , пет дни в седмицата. Най-голям предпазен резултат имат ядките, растящи на дървета, откриха учени от харвардското учебно заведение по публично опазване на здравето " Т. Х. Чан ". Сред тях са също бразилските орехи, пеканите, лешниците, макадамията.
 ядки Най-голям предпазен резултат имат ядките, растящи на дърветаThinkStock/Getty Images
Редовната консумация на ядки понижава и риска от коронарна болест на сърцето и сгъстяване на артериите с 20 %, както и от гибел по каквато и да е причина с 31 %.

 
Сравнението е по отношение на хора, които ядат по-малко от порция ядки месечно. Сърдечносъдовите болести са водещата причина за гибел измежду хората с метаболитното разстройство.-->
 Ядките са богати на потребни мазнини, минерали и антиоксиданти, които са потребни за сърцето Най-голям предпазен резултат имат ядките, растящи на дърветаThinkStock/Getty Images
Всяка спомагателна порция ядки понижава риска от гибел от сърдечносъдово заболяване или неговото насърчаване надлежно с шест или три %.

 
Ядките имат доста потребни съставки като ненаситени мастни киселини , фитохимикали, фибри, витамини - вит. Е, фолат, минерали като калций, калий и магнезий. Те контролират равнището на кръвната захар, кръвното, метаболизма на мазнините, възпалението, действието на кръвоносните съдове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР