Шепа бадеми на ден може да помогне за намаляване на

...
Шепа бадеми на ден може да помогне за намаляване на
Коментари Харесай

Шепа от тези ядки спомага за намаляване на излишните килограми

Шепа бадеми дневно може да помогне за понижаване на непотребните килограми, откриха учени от университета на Южна Австралия, представени от електронното издание “Юрикалърт ".

Проучвайки по какъв начин бадемите могат да повлияят на апетита, откривателите откриват, че лека закуска от 30 - 50 грама от тези ядки може да способства за понижаване на броя на калориите, превърнати в килоджаули, одобрявани всекидневно.

Хората, които употребяват бадеми – за разлика от енергийно еквивалентна въглехидратна закуска, понижават енергийния си банкет с 300 килоджаула (повечето от които идват от нездравословна храна) при идващото хранене.

Според лекар Шарая Картър проучването дава значими познания за контрола на телесното тегло.

" Нашето изследване изследва хормоните, които контролират апетита, и по какъв начин ядките – изключително бадемите, могат да допринесат за контрола на апетита ", изяснява тя. " Открихме, че при хората, които ядат бадеми, настъпват промени в хормоните, регулиращи апетита, и че те могат да са съдействали за понижен банкет на храна (с 300 килоджаула) ".

Данните сочат, че феновете на бадеми имат с 47 % по-ниски индикатори на С-пептид (което може да усъвършенства инсулиновата сензитивност и да понижи риска от развиване на диабет и сърдечно-съдови заболявания), както и по-високи равнища на глюкозо-зависим инсулинотропен полипептид (18 на 100 по-висок), глюкагон (39 % по-висок) и панкреатичен полипептид (44 % по-висок). 

Глюкагонът изпраща сигнали за задоволеност към мозъка, до момента в който панкреатичният полипептид забавя храносмилането, което може да понижи приема на храна, като и двете предизвикват загубата на тегло.

Бадемите имат високо наличие на протеини, фибри и ненаситени мастни киселини, което може да способства за засищащите им свойства и да изясни за какво се употребяват по-малко килоджаули след лека закуска с тези ядки.

Резултатите от това изследване демонстрират, че потреблението на бадеми води до дребни промени в енергийния банкет на хората. Според нея това може да има клинични резултати в дълготраен проект.

" Дори дребни, позитивни промени в метода на живот могат да окажат въздействие за по-дълъг интервал. Когато вършим дребни, устойчиви промени, е по-вероятно да подобрим цялостното си здраве в дълготраен проект ", споделя лекар Шарая Картър.

" Бадемите са фантастична здравословна закуска, която да включите в ежедневния хранителен режим. Развълнувани се да забележим по какъв начин бадемите могат да повлияят на апетита по време на диета за намаляване и по какъв начин могат да оказват помощ при контрола на телесното тегло в дълготраен проект ".

Резултатите от проучването са оповестени в изданието " Юръпиън джърнъл ъв нутришън ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР