Шеметното трио Здрава Каменова, Стефания Колева и Богдана Трифонова ще

...
Шеметното трио Здрава Каменова, Стефания Колева и Богдана Трифонова ще
Коментари Харесай

Три актриси се надсмиват над себе си в „Извънредно неудобно“

Шеметното трио Здрава Каменова, Стефания Колева и Богдана Трифонова ще създадат премиера на новата си комедия „ Извънредно неловко “ в четири града в страната през септември. Постановката е третата от сполучливата авторска поредност, включваща спектаклите  „ Извънредно състояние “ и „ Извънредно любовно “, отдадени надлежно на парадоксите на изолацията в корона-кризата и на чисто женския „ разбор “ на мъжкия свят.

„ Извънредно неловко “ е по концепция на актрисата драматург Здрава Каменова и нейната житейска половинка - сценариста Светльо Томов, осъществена в съавторство с журналистката и радиоводеща Богдана Трифонова. Текстът още веднъж показва същински истории, събрани от живота. Този път те са обединени от терзанието и срама в най-различни конфузни обстановки, каквито всички ние претърпяваме. Публиката ще се забавлява с разкази за домашни любимци, хипохондрици, гръцки остров, японско турне, деца, свекърви, една варицела, три раждания… Разбира се, всичко това ще бъде украсено с доста музика, танци и неподражаемото възприятие за комизъм на трите актриси, които признават, че въобще не им е неловко да поканят феновете на новия си театър. Стефания Колева е и художник на костюмите в него, а композитор е Добромир Кисьов.

Премиерни представления на „ Извънредно неловко “ са планувани в четири града: в Пловдив на 9 септември, в София на 13 септември, във Варна на 20 септември и в Бургас на 30 септември. Предстоят още дати в страната и чужбина, подсказват от екипа.

Комедийната поредност „ Извънредно… “ е извънредно сполучлив сценичен план: единствено за последната година „ Извънредно състояние “ и „ Извънредно любовно “ са гледани от близо 35-хилядна аудитория в над 20 града в страната. Идейният мотор на спектаклите – драматургът и актриса Здрава Каменова, е създател на повече от 25 прелюбопитни текста за спектакъл, които се играят при огромен зрителски интерес във всевъзможни общоприети и ексцентрични пространства. Сред тях са „ Дом за овце и сънища “, „ Гимнастика за бременни “, “Гарфънкъл търси Саймън “, „ Праехидно “, „ Пепеляшки ООД “, „ Скачай! “, „ Жената е необичайно животно “, „ Бонбон “, „ Помощ, имам две деца “, „ Хитът на сезона “ и други – някои от тях написани на четири ръце с сътрудници.

Съвместната работа с Богдана Трифонова и Стефания Колева бързо се трансформира в надълбоко другарство. Здрава се възхищава от Стефания още в НАТФИЗ. Звездата от голям брой сериали, филми и спектакли постоянно посещава представленията, които Каменова изнася с отдавнашната си креативна партньорка Богдана Трифонова, и е споделяла, че и на нея й се играят сходни „ човешки неща “. В оня интервал обаче Колева е прекомерно заета. „ Но настана пандемията и Стефания нямаше работа, а ние имахме доста работа около „ Извънредно състояние “. Веднъж пристигна да ни гледа в едно ресторантче, „ Пей, сърце “, и й беше толкоз тъжно, че съвсем се просълзи. И аз се обърнах към нея: „ Искаш ли да се включиш още идващия път? “. Тя сподели „ да “, прибрахме се и незабавно й написах 2-та материала, с които влезе в спектакъла “, описа наскоро Здрава Каменова. След това се раждат „ Извънредно любовно “ и напълно неотдавна – и „ Извънредно неловко “, към този момент за трио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР